NTNU flinkest i klassen ifølge Riksrevisjonen

NTNU slipper unna all kritikk i Riksrevisjonens årlige revisjonsrapport.
Riksrevisor Per Kristian Foss mener sidegjøremålsregistrene er viktige for forskeres troverdighet, og oppfordrer flere til å ha slike registre.
(Foto: Tore Oksholen)

Riksrevisor Per Kristian Foss mener sidegjøremålsregistrene er viktige for forskeres troverdighet, og oppfordrer flere til å ha slike registre. Foto: Tore Oksholen

Da Riksrevisjonen presenterte sin rapport om den årlige revisjonen og kontrollen for budsjettåret 2016 fikk flere universiteter og høgskoler påpekt feil og mangler. Unntaket var NTNU som kom ut av rapporten helt uten kritikk, skriver Uniforum.

Blant annet peker Riksrevisjonen på feil og mangler i rammeverket for styring og rammeverk for styring og gjennomføring av innkjøp ved Universitetet i Tromsø og Universitetet i Agder. Ved Universitetet i Oslo avdekte Riksrevisjonen svakheter i oppfølgingen av eget regelverk.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Et annet tema som ble tatt opp under presentasjonen var registre over sidegjøremål. Kunnskapsdepartementet har tidligere konkludert med at det er utenfor arbeidsgiver sin styringsrett å pålegge registrering av sidegjøremål og biverv, men riksrevisor Per Kristian Foss mener like fullt det burde eksistert slike registre.

- Jeg vil anbefale at det blir full åpenhet rundt dette. Det vil være veldig rart om nettopp denne sektoren ikke er åpne om dette. Registreringen vil være ikke være en kontroll, men en mulighet til å vurdere bindinger, understreker Foss på spørsmål fra Uniforum.

- Åpenhet innenfor det akademiske miljøet er viktig, og med så mange forskningsrapporter som samfunnsforskere skriver er det viktig å vite hvem om står bak rapportene. Et slikt register vil kunne gi større troverdighet, sier riksrevisoren.

NTNU for sin del har allerede et slikt register.

LES OGSÅ: Mange ansatte registrerer ikke sidegjøremål

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

U5-møtet:

- Hensikten er ikke å stå enige utad

NTNU-rektor Gunnar Bovim avviser at U5-toppene avgjør viktige saker på kammerset.

Ingen avklaring om avissamarbeid

NTNU og UiO er ikkje klare for å gå inn i samarbeid om nasjonal universitetsavis. Rektor ved UiB, Dag Rune Olsen ser igjen mot Khrono og OsloMet.

Ytring:

Quo vadis - NTNUs nye campus ?

Merete Kvidal og Bjarne Foss gir til beste en statusoppdatering på campusprosjektet i dette innlegget.

Vet ikke hvor de skal henvende seg dersom kollegaen fusker

Bare åtte prosent av norske forskere mener de har god kjennskap til hva de skulle gjøre dersom de oppdaget at kollegaen drev med forskningsfusk.