Tidligere studiesjef fikk Kongens fortjenstmedalje

NTNUs tidligere studiesjef og prosjektdirektør for campusutvikling, Inge Fottland, ble tildelt utmerkelsen på Lerchendal gård tirsdag.
Inge Fottland er tidligere studiesjef og prosjektdirektør for campusutvikling ved NTNU.
(Foto: Julie Gloppe Solem/NTNU)

Inge Fottland er tidligere studiesjef og prosjektdirektør for campusutvikling ved NTNU. Foto: Julie Gloppe Solem/NTNU

Fottland fikk utmerkelsen for sin rolle i utviklingen av universitetssykehuset St. Olavs hospital, fra planlegging til byggestart, ifølge en pressemelding fra NTNU.

I tidsrommet 1989-2002 var Fottland, som nå er pensjonist, fylkeshelsesjef og deretter prosjektdirektør i utbyggingsprosjektet «RIT2000».

I anbefalingsbrevet til slottet skriver Fylkesmannen i Sør-Trøndelag dette:

«St. Olavs hospital, universitetssykehuset i Trondheim har mottatt en rekke priser, blant annet fikk sykehuset sju av ti priser under verdenskongressen for helsearkitektur i Toronto i Canada i 2014.

Fottland har også vært prosjektdirektør for campusutvikling ved NTNU, og en viktig brikke i utviklingen av et by-integrert universitet».

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Meklingsfrist ved midnatt:

Eksamen, sensur og opptak går i stå hvis det blir streik

Mens partene i statsoppgjøret forhandler på spreng hos riksmekleren, forbereder 6 200 statsansatte seg på streik fra torsdag morgen. Ved NTNU tar Forskerforbundet og NTL ut over 300 ansatte om meklingen ikke fører frem.

- Universitetene må ta ansvar for seksuell trakassering av studenter

Marianne Synnes (H) i utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget reagerer på omfanget undersøkelsen av seksuell trakassering av studenter avdekker.

13.500 studenter har opplevd seksuell trakassering

Én av tjue av norske studenter har opplevd seksuell trakassering, viser en ny undersøkelse. 28 prosent av trakasseringen kommer fra forelesere eller veiledere.

Styringsgruppa for samlokalisering:

Foreslår at samlokalisering ved NTNU utsettes i ett år

Samlokaliseringsprosjektet ved NTNU trykker på pauseknappen.