Tove Lie kåret til «Årets fagpresseredaktør 2018»

Fagpresseprisene for 2018 ble delt ut torsdag kveld.
Khrono-redaktør Tove Lie ble torsdag kåret til «Årets fagpresseredaktør 2018». 
        
            (Foto: Eva Tønnessen, Khrono)

Khrono-redaktør Tove Lie ble torsdag kåret til «Årets fagpresseredaktør 2018».  Foto: Eva Tønnessen, Khrono

Khrono-redaktør Tove Lie ble torsdag tildelt prisen «Årets fagpresseredaktør 2018». Lie er redaktør i nettavisen Khrono.

«En god redaktør må stå beinhardt på prinsippet om åpenhet og ha et stort faglig engasjement. Et høyt tempo er også bra, men evnen til etterrettelighet og etisk tenkning er enda viktigere. Årets fagpresseredaktør besitter alle disse egenskapene og er i tillegg over gjennomsnittet modig. Og mot er også en dyd for en god redaktør - ikke minst for fagpresseredaktører» skriver juryen i sin begrunnelse.

Lie har bakgrunn som ansvarlig redaktør og daglig leder i Nationen, hvor hun også har vært vaktsjef, redaksjonssjef og nyhetsredaktør. Før den tid var Lie blant annet journalist og konstitutert redaktør i Ny Tid og hun har også vært journalist i Klassekampen, Fagbladet, LO-aktuelt og Arbeiderbladet, samt journalist og redaktør i studentavisen Under Dusken.

Lie har også vært forlagsdirektør og har gitt ut flere bøker.

«Årets fagpresseredaktør får prisen for det kontinuerlige arbeidet for økt åpenhet i universitets- og høgskolesektoren, for sitt nyskapende arbeid for å bygge opp en fri og uavhengig stemme i denne viktige sektoren og for sitt mot til å sette seksuell trakassering på dagsorden – lenge før #metoo» skriver juryen i begrunnelsen.

Her kan du lese om alle prisene som ble utdelt torsdag.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Norge i front med åpen publisering hos Elsevier

Etter nye forhandlingsrunder har norske forskningsinstitusjoner signert en ny og unik avtale med forlaget Elsevier som gir tilnærmet full åpen tilgang til forskningsartikler innenfor en bærekraftig økonomi.

Inngår ny avtale med Elsevier

Det blir nå mulig for norske forskere å publisere åpent i de aller fleste av forlagets tidsskrifter. Det var Elsevier som tok initiativet til nye forhandlinger, ifølge prorektor Bjarne Foss.

NTNU i tenkeboksen:

Ledere kan bli straffet økonomisk hvis midlertidigheten ikke går ned

NTNU vurderer om det skal svi på pungen for dekaner og instituttledere som ikke lykkes med å redusere antallet midlertidig ansatte.

Vil ha slutt på at lærerstudenter studerer minst

Framtidens lærere er blant dem som bruker minst tid på studiene.