Tove Lie kåret til «Årets fagpresseredaktør 2018»

Fagpresseprisene for 2018 ble delt ut torsdag kveld.
Khrono-redaktør Tove Lie ble torsdag kåret til «Årets fagpresseredaktør 2018».
(Foto: Eva Tønnessen, Khrono)

Khrono-redaktør Tove Lie ble torsdag kåret til «Årets fagpresseredaktør 2018». Foto: Eva Tønnessen, Khrono

Khrono-redaktør Tove Lie ble torsdag tildelt prisen «Årets fagpresseredaktør 2018». Lie er redaktør i nettavisen Khrono.

«En god redaktør må stå beinhardt på prinsippet om åpenhet og ha et stort faglig engasjement. Et høyt tempo er også bra, men evnen til etterrettelighet og etisk tenkning er enda viktigere. Årets fagpresseredaktør besitter alle disse egenskapene og er i tillegg over gjennomsnittet modig. Og mot er også en dyd for en god redaktør - ikke minst for fagpresseredaktører» skriver juryen i sin begrunnelse.

Lie har bakgrunn som ansvarlig redaktør og daglig leder i Nationen, hvor hun også har vært vaktsjef, redaksjonssjef og nyhetsredaktør. Før den tid var Lie blant annet journalist og konstitutert redaktør i Ny Tid og hun har også vært journalist i Klassekampen, Fagbladet, LO-aktuelt og Arbeiderbladet, samt journalist og redaktør i studentavisen Under Dusken.

Lie har også vært forlagsdirektør og har gitt ut flere bøker.

«Årets fagpresseredaktør får prisen for det kontinuerlige arbeidet for økt åpenhet i universitets- og høgskolesektoren, for sitt nyskapende arbeid for å bygge opp en fri og uavhengig stemme i denne viktige sektoren og for sitt mot til å sette seksuell trakassering på dagsorden – lenge før #metoo» skriver juryen i begrunnelsen.

Her kan du lese om alle prisene som ble utdelt torsdag.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

- Jeg er ikke bekymret for den akademiske friheten ved NTNU

«Universitetsledelsen skal aldri opptre på en måte som fører til selvsensur», slår SU-dekan Marit Reitan fast i dette intervjuet.

Mener NTNUs akademiske frihet blir innskrenket

NTNU får flengende kritikk av Kristian Gundersen for sin håndtering av kontroversen omkring nettstedet Resetts intervju med Øyvind Eikrem. Han får delvis følge av Anine Kierulf. Begge er kritiske til dekan Marit Reitans bruk av begrepet «ytringsansvar.»

Professor leverte bok for sent, ilagt 2250 euro i bot

En tysk psykologiprofessor er ilagt en bot på 2.250 euro for å ha levert tilbake 50 bøker til høyskolens bibliotek for sent. Saken har nå havnet i retten.

Norce-tilsette mistar millionar i pensjon

Ei gruppe tilsette i Norce protester mot den nye pensjonsordninga deira, som eldre arbeidstakarar taper pengar på.