Dekket Nedkvitnes advokatregning – Langeland får det ikke

Da den oppsagte professoren Arnved Nedkvitne gikk  til sak mot sin tidligere arbeidsgi er dekket Forskerforbundet advokatregningene. Nils Rune Langeland får ingen slik støtte.

I desember i fjor avskjediget Universitetet i Stavanger (UiS) den profilerte historieprofessoren Nils Rune Langeland. Dette nekter han å godta, og har derfor stevnet staten for å få avgjørelsen kjent ulovlig.

LES OGSÅ Langeland søker jobb ved NTNU

LES OGSÅ  Opprettholder avskjeds-vedtak

Oslo tingrett har satt av fire dager til saken i desember.

- Saken er prinsipiell

I Nedkvitne-saken dekket Forskerforbundet advokatregningene hans i tingretten og lagmannsretten.

Men Langeland, som også er medlem av Forskerforbundet, får ikke støtte av fagforeningen sin til rettsaken, bekrefter Forskerforbundet og hans advokat Kjell Brygfjeld overfor Forskerforum.

– De har egentlig ikke gitt noen begrunnelse, bare sagt at han ikke får støtte. Vi mener han burde fått støtte fordi saken er såpass prinsipiell, sier Brygfjeld til Forskerforum.

- Sak mellom oss og medlemmet

Forskerforbundets generalsekretær Hilde Gunn Avløyp avslår å kommentere saken når Universitetsavisa ringer. Hun viser til at forbundet ikke uttaler seg om medlemssaker.

- Dette er en sak mellom vedkommende medlem og Forskerforbundet, sier hun.

- Men Arnved Nedkvitne fikk støtte fra dere da han anla sak. Fins det noen prinsipiell forskjell mellom hans og Langelands sak?

- Jeg må bare vise til forbundets praksis med ikke å uttale seg om medlemssaker, svarer Avløyp.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Norge i front med åpen publisering hos Elsevier

Etter nye forhandlingsrunder har norske forskningsinstitusjoner signert en ny og unik avtale med forlaget Elsevier som gir tilnærmet full åpen tilgang til forskningsartikler innenfor en bærekraftig økonomi.

Inngår ny avtale med Elsevier

Det blir nå mulig for norske forskere å publisere åpent i de aller fleste av forlagets tidsskrifter. Det var Elsevier som tok initiativet til nye forhandlinger, ifølge prorektor Bjarne Foss.

NTNU i tenkeboksen:

Ledere kan bli straffet økonomisk hvis midlertidigheten ikke går ned

NTNU vurderer om det skal svi på pungen for dekaner og instituttledere som ikke lykkes med å redusere antallet midlertidig ansatte.

Vil ha slutt på at lærerstudenter studerer minst

Framtidens lærere er blant dem som bruker minst tid på studiene.