Dekket Nedkvitnes advokatregning – Langeland får det ikke

Da den oppsagte professoren Arnved Nedkvitne gikk  til sak mot sin tidligere arbeidsgi er dekket Forskerforbundet advokatregningene. Nils Rune Langeland får ingen slik støtte.

I desember i fjor avskjediget Universitetet i Stavanger (UiS) den profilerte historieprofessoren Nils Rune Langeland. Dette nekter han å godta, og har derfor stevnet staten for å få avgjørelsen kjent ulovlig.

LES OGSÅ Langeland søker jobb ved NTNU

LES OGSÅ  Opprettholder avskjeds-vedtak

Oslo tingrett har satt av fire dager til saken i desember.

- Saken er prinsipiell

I Nedkvitne-saken dekket Forskerforbundet advokatregningene hans i tingretten og lagmannsretten.

Men Langeland, som også er medlem av Forskerforbundet, får ikke støtte av fagforeningen sin til rettsaken, bekrefter Forskerforbundet og hans advokat Kjell Brygfjeld overfor Forskerforum.

– De har egentlig ikke gitt noen begrunnelse, bare sagt at han ikke får støtte. Vi mener han burde fått støtte fordi saken er såpass prinsipiell, sier Brygfjeld til Forskerforum.

- Sak mellom oss og medlemmet

Forskerforbundets generalsekretær Hilde Gunn Avløyp avslår å kommentere saken når Universitetsavisa ringer. Hun viser til at forbundet ikke uttaler seg om medlemssaker.

- Dette er en sak mellom vedkommende medlem og Forskerforbundet, sier hun.

- Men Arnved Nedkvitne fikk støtte fra dere da han anla sak. Fins det noen prinsipiell forskjell mellom hans og Langelands sak?

- Jeg må bare vise til forbundets praksis med ikke å uttale seg om medlemssaker, svarer Avløyp.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Professor leverte bok for sent, ilagt 2250 euro i bot

En tysk psykologiprofessor er ilagt en bot på 2.250 euro for å ha levert tilbake 50 bøker til høyskolens bibliotek for sent. Saken har nå havnet i retten.

Norce-tilsette mistar millionar i pensjon

Ei gruppe tilsette i Norce protester mot den nye pensjonsordninga deira, som eldre arbeidstakarar taper pengar på.

What's in a name? Blant prosenter og dofessorer

«Hva er det med navn? Vil «dosent» noen gang i vår bransje lukte likestilt med «professor»? Jeg tror jeg vet svaret, og er heller ikke alene om det» skriver Dag Waaler i denne ytringen.