Rice får fire nye år

Styret ved Oslomet besluttet i dag å gi Curt Rice fire nye år som rektor.
Den nåværende rektorperioden går ut neste sommer. Men styret ved Oslomet besluttet nå å forlenge ansettelsen med ytterligere en periode.
(Foto: Tore Oksholen)

Den nåværende rektorperioden går ut neste sommer. Men styret ved Oslomet besluttet nå å forlenge ansettelsen med ytterligere en periode. Foto: Tore Oksholen

Styret har i dag ansatt en godt kvalifisert rektor for den neste perioden, som viser sterkt engasjement for OsloMet sitt samfunnsoppdrag. Curt Rice har levert effektivt i tråd med de målsetninger han og styret har jobbet etter til nå, først og fremst ved å få gjennom universitetsakkreditering, og ved at institusjonen har tatt en langt mer synlig posisjon i sektoren og samfunnet for øvrig. I tillegg er vi godt på vei med profesjonalisering av organisasjonen, sier styreleder Trine Syvertsen i følge pressemelding.

- At han har inngående kunnskap om institusjonen og prosessene vi er i, har selvsagt stor betydning for kontinuiteten i den gode utviklingen universitetet er inne i. Jeg ser frem til å samarbeide videre med Rice om å etablere Oslomet som en enda mer sentral aktør og samarbeidspartner for våre omgivelser, sier Syvertsen.

Styrelederen poengterer at det har vært en grundig prosess.

- Det er en omfattende prosess å ansette en rektor, og det er mange som har lagt ned mye arbeid med intervjuer og vurdering av flere kandidater, sier Syvertsen.

- Jeg er veldig glad for å ha fått tillit til å fortsette i en jobb jeg trives virkelig godt i, og som jeg opplever som svært meningsfull, motiverende og utfordrende, sier Curt Rice.

Curt Rice ble ansatt som rektor ved daværende Høgskolen i Oslo og Akershus 1. august 2015, og kom den gangen fra en professorstilling ved Institutt for språkvitenskap ved Universitetet i Tromsø (UiT).

Rektorperioden utløper først 31. juli 2019, men ettersom rektoren skal ha mulighet til å være med på å ansette nye prorektorer og øvrige åremålsansatte, ble ansettelsen unnagjort allerede nå.

Et bredt sammensatt innstillingsutvalg på 25 medlemmer fra organisasjonen har hatt rådgivende funksjon i arbeidet med ansettelsen, blant annet ved å bistå med å finne kandidater og velge ut hvem som skulle intervjues. De var også til stede i den siste intervjurunden.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Eg har ikkje data som hobby

«Ikkje no lenger. Eg hadde det  ein gong, for omlag førti år sidan,» skriv Lars Lundheim, som minner om at det er noko som heiter omstillingskostnader.

Kina med krass kritikk av norsk forskningsstrategi for Svalbard

Kina retter sterk kritikk mot at norske myndigheter begrenser forskningsaktiviteten på Svalbard.

Bekymring for støy og ferdsel i byggeperioden

Merete Kvidal varslet tøffe krav til entreprenørene slik at det skal bli mulig å overleve på Gløshaugen under byggeperioden.

Innbruddsyv brøt opp denne døren på jakt etter verdisaker

NTNU Vakt og service bekrefter at det har vært et innbrudd i Hovedbygget.