Disse vil bli ny direktør ved UiO

Tolv personer har søkt stillingen som UiOs nye universitetsdirektør. Blant dem visedekan på MN-fakultetet Kristin Vinje.
Høgberg refsa studentanse sine ved Juridisk fakultet, UiO.
(Foto: Martin Toft/Uniforum)

Høgberg refsa studentanse sine ved Juridisk fakultet, UiO. Foto: Martin Toft/Uniforum

Mandag denne uka gikk den forlengede søknadsfristen ut for stillingen som universitetsdirektør på Universitetet i Oslo, skriver Uniforum.

Nå foreligger den offentlige søkerlisten. Den viser 12 søkere, åtte menn og fire kvinner. Ingen navn er unntatt offentlighet.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Bør ha kjennskap til sektoren

Universitetsdirektøren er universitetets øverste administrative leder. Stillingen er en åremålsstilling på seks år, med mulighet for forlengelse i én periode. Nåværende universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe har snart sittet i to perioder, og har dermed ikke kunnet søke.

I utlysningsteksten søkes det etter en «erfaren og dyktig leder med kompetanse innen strategisk ledelse, med omfattende erfaring fra ledelse av forvaltning og utvikling av administrasjon innenfor et bredt nedslagsfelt.»

Aktuelle kandidater må dessuten «kunne vise til gjennomføringsevne og dokumenterte resultater fra ledelse og endringsarbeid i komplekse kunnskapsorganisasjoner.»

Videre heter det at den som ansettes «bør ha god kjennskap til utdannings- og forskningssektoren».

Tidligere universitetsdirektør på søkerlisten

Den mest UiO-profilerte søkeren er visedekan på matnat-fakultetet og tidligere Høyre-politiker Kristin Vinje. I fjor ble hun headhuntet rett fra Stortinget til UiO, til en nyopprettet visedekanstilling for innovasjon og samfunnskontakt på MN-fakultetet. Leder for NTL-UiO Ellen Dalen gikk i Uniforum hardt ut mot tilsettingen, og hevdet prosessen var skjedd på ulovlig vis. Nå ønsker Vinje seg altså høyere opp i systemet.

Blant søkerne er også assisterende departementsråd Arne Benjaminsen i Nærings- og fiskeridepartementet. Fra 2001 til 2004 var han universitetsdirektør ved daværende Universitetet i Tromsø.

Dette er hele den offentlige søkerlisten

 • Ballestad, Knut Eirik (55) - MALVIK - Daglig leder
 • Benjaminsen, Arne (53) - OSLO - Assisterende departementsråd
 • Gaarder, Thorbjørn (63) - OSLO - Arbeidssøker
 • Khattak, Jabar (48) - MALMÖ, SVERIGE - Associate Professor
 • Nerli, Lis Berit (61) -   ROLLAG -  Kommunalsjef
 • Pohle Vazquez, Cristobal (23) - OSLO - Research Assistant
 • Reve, Bjarte (45) - ASKER - Partner
 • Roozafzai, Zahra Sadat (38) - IRAN - University Teacher
 • Rusch, Ana (28) - FLORIDA, USA - Lecturer
 • Sivalingam, Selvanathan (43) - TRONDHEIM - Key Expert
 • Vinje, Kristin (55) - OSLO - Visedekan
 • Weinberger, Hans Wilhelm (56) - OSLO - Konsulent
UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Langeland om seg selv:

Offentlig intellektuell, litterær bohem, hagefestmatador

Å sende meldinger med seksualisert innhold til ledere, sykepleiere og andre, er bare en del av Nils Rune Langelands stil, framgikk det av hans forklaring i Oslo tingrett.

NTNU-ansatte ble hedret i prisutdeling

NTNU hedret ansatte i intern prisutdeling for første gang siden 2015. Her er prisvinnerne.

Halvparten er kvinner

Ti nye meritterte undervisere

Denne gang var kvinneandelen blant de meritterte underviserne på 50 prosent. Fem kvinner og fem menn fikk status som meritterte undervisere.

Én av tre studenter lider av søvnproblemer

Andelen studenter med søvnproblemer har økt fra 22,6 prosent til 30,5 prosent de siste åtte årene. – Overraskende høy forekomst, vi trekker en parallell til at stadig flere sliter psykisk, sier søvnforsker og psykolog Børge Sivertsen.