Dette er den nye UiO-direktøren

UiOs styre har i dag vedtatt å tilsette assisterende departementsråd Arne Benjaminsen som ny universitetsdirektør.
Arne Benjaminsen har allerede takket ja til tilbudet, og har avtalt oppstart 15. februar. 
        
            (Foto: Nærings- og fiskeridepartementet)

Arne Benjaminsen har allerede takket ja til tilbudet, og har avtalt oppstart 15. februar.  Foto: Nærings- og fiskeridepartementet

Styret på Universitetet i Oslo har i dag vedtatt å tilby Arne Benjaminsenstillingen som universitetsdirektør, skriver Uniforum. Det melder UiO i en pressemelding.

Siviløkonom Arne Benjaminsen (53) er i dag assisterende departementsråd i Nærings- og fiskeridepartementet. Fra 2001 til 2004 var han universitetsdirektør ved daværende Universitetet i Tromsø.

12 personer søkte stillingen, blant dem visedekan på MN-fakultetet og tidligere høyrepolitiker Kristin Vinje og Bjarte Reve, CEO for Nansen Neuroscience Network.

Rektor ser fram til tett samarbeid

Det er en svært tilfreds rektor Svein Stølen som uttaler seg i pressemeldingen: 

–  Med Arne Benjaminsen får UiO en universitetsdirektør med omfattende erfaring fra departementene, som har hatt samme stilling i Tromsø. UiO er en kompleks kunnskapsorganisasjon, og rollen som universitetsdirektør krever omfattende erfaring med forvaltning og administrasjon, sier rektoren.

–  Profesjonell ledelse og utvikling av administrasjonen er helt avgjørende for at vi når våre mål som et europeisk ledende universitet. Jeg ser frem til å samarbeide tett med den nye universitetsdirektøren for å videreutvikle og styrke støtten til vår kjernevirksomhet ytterligere, fortsetter rektoren i pressemeldingen. 

Har allerede takket ja

Det framgår av pressemeldingen at Benjaminsen allerede har takket ja til stillingen, og har avtalt oppstartdato 15. februar.

Han gleder seg til å ta fatt på den nye jobben:  

– Jeg er glad for muligheten til å jobbe på Norges fremste universitet, som er en av de mest spennende jobbene jeg kan tenke meg.  Min første jobb var ved UiO og jeg har jobbet med forskning og utvikling i hele min karriere, i ulike departementer og som universitetsdirektør ved daværende Universitetet i Tromsø. Jeg ser frem til å bli enda bedre kjent med Universitetet i Oslo som både faglig og administrativ organisasjon. Det blir særlig spennende å følge utvikling og gjennomføring av universitetets nye strategi, sier Benjaminsen i UiOs pressemelding.

Åremål på seks år

Universitetsdirektøren er universitetets øverste administrative leder. Stillingen er et åremål på seks år, med mulighet for forlengelse i ytterligere én periode.

I utlysningsteksten het det at universitetsdirektøren har ansvar for å bidra til strategisk, målrettet og effektiv ledelse av universitetets administrasjon, sammenholdt med profesjonell understøttelse av UiOs kjernevirksomhet innenfor forskning, utdanning og kunnskap i bruk.

Den nye direktøren vil ha en sentral rolle i oppfølgingen av forventningene knyttet til bedre ressursutnyttelse, god ledelse av digitaliseringsprosesser og videreutviklingen av de administrative støttefunksjonene.

Erstatter Gunn-Elin Aa. Bjørneboe

Benjaminsen vil ta over etter dagens universitetsdirektør, Gunn-Elin Aa. Bjørneboe. Hun har snart sittet som direktør i to perioder, og har dermed ikke kunnet søke stillingen på ny.

Bjørneboe ble ansatt som universitetsdirektør på UiO i 2007, og kom da fra stillingen som assisterende direktør i Sosial- og helsedirektoratet. Hun er utdannet lege fra UiO, og har medisinsk doktorgrad innen rusmiddel- og ernæringsforskning.

Tidligere i år kåret Kaptial henne til den tredje mektigste kvinnen i Helse-Norge. Dette «på grunn av nestledervervet til gigantinstitusjonen Ahus og styreledervervet i Kreftforeningen». Bladet beskrev samtidig direktøren som «ukjent for mange».

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Mener samfunnet taper på at forskerstillinger lyses ut internasjonalt

– Samfunnet investerer i utdannelsen vår, men får lite igjen for pengene når jobbene går til utenlandske søkere, sier Astrid Mork-Jansson ved Universitetet i Stavanger.

Konflikten ved IHS:

Undersøkelser av arbeidsmiljø og konflikter får krass kritikk

- Jeg er ganske kritisk til hva som skal komme ut av dette. Jeg tror ikke de finner noen sannhet. Dette er ikke en objektiv undersøkelse, sier professor Håkon With Andersen ved NTNUs Institutt for historiske studier (IHS).

- Fakultetene er neppe den beste måten å organisere på, men det er det beste vi har

Nord universitet mener fakultetsmodellen er riktig i den oppbyggingsfasen de er inne i, mens Universitetet i Oslo har troen på løpende vurderinger av ledelse og organisasjon for å gjøre den jobben de skal. - Strukturer kan hindre tverrfaglighet, men man må akseptere den strukturen man har, sier Oslomet-rektor Curt Rice.

Ytring:

Campusprosjektet er både en trussel og en mulighet

En fortetting uten at det planlegges for hvordan vi skal videreutvikle eksperimentell infrastruktur vil svekke NTNU på sikt, skriver forfatterne av denne ytringen.