Ap ønsker tolv måneder studiestøtte for studenter med barn

Mener det vil gi større stabilitet i gjennom sommeren for familier med studerende foreldre.
Martin Henriksen er utdanningspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet. 
        
            (Foto: Bernt Sønvinsen)

Martin Henriksen er utdanningspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet.  Foto: Bernt Sønvinsen

Arbeiderpartiet foreslår i sitt alternative statsbudsjett for 2019 å innføre tolv måneders studiestøtte for studenter med barn.

- Å være student er en fulltidsjobb, det skal det også være. Men studenter med barn har ikke samme anledning som andre studenter til å jobbe i sommerferien, når også skoler og barnehager holder ferie. Å gi disse foreldrene økonomisk stabilitet, samtidig som vi gir barna mulighet til å feriere sammen med foreldrene sine, er god politikk, sier Martin Henriksen, Arbeiderpartiets utdanningspolitiske talsperson, i en pressemeldingen.

Der skriver Arbeiderpartiet at en av fire studenter har barn, og at en slik ordning vil gi større stabilitet gjennom sommeren for familiene.

Forslaget er oppgitt til å koste staten 159,3 millioner kroner.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Mener samfunnet taper på at forskerstillinger lyses ut internasjonalt

– Samfunnet investerer i utdannelsen vår, men får lite igjen for pengene når jobbene går til utenlandske søkere, sier Astrid Mork-Jansson ved Universitetet i Stavanger.

Konflikten ved IHS:

Undersøkelser av arbeidsmiljø og konflikter får krass kritikk

- Jeg er ganske kritisk til hva som skal komme ut av dette. Jeg tror ikke de finner noen sannhet. Dette er ikke en objektiv undersøkelse, sier professor Håkon With Andersen ved NTNUs Institutt for historiske studier (IHS).

- Fakultetene er neppe den beste måten å organisere på, men det er det beste vi har

Nord universitet mener fakultetsmodellen er riktig i den oppbyggingsfasen de er inne i, mens Universitetet i Oslo har troen på løpende vurderinger av ledelse og organisasjon for å gjøre den jobben de skal. - Strukturer kan hindre tverrfaglighet, men man må akseptere den strukturen man har, sier Oslomet-rektor Curt Rice.

Ytring:

Campusprosjektet er både en trussel og en mulighet

En fortetting uten at det planlegges for hvordan vi skal videreutvikle eksperimentell infrastruktur vil svekke NTNU på sikt, skriver forfatterne av denne ytringen.