Ap ønsker tolv måneder studiestøtte for studenter med barn

Mener det vil gi større stabilitet i gjennom sommeren for familier med studerende foreldre.
Martin Henriksen er utdanningspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet.
(Foto: Bernt Sønvinsen)

Martin Henriksen er utdanningspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet. Foto: Bernt Sønvinsen

Arbeiderpartiet foreslår i sitt alternative statsbudsjett for 2019 å innføre tolv måneders studiestøtte for studenter med barn.

- Å være student er en fulltidsjobb, det skal det også være. Men studenter med barn har ikke samme anledning som andre studenter til å jobbe i sommerferien, når også skoler og barnehager holder ferie. Å gi disse foreldrene økonomisk stabilitet, samtidig som vi gir barna mulighet til å feriere sammen med foreldrene sine, er god politikk, sier Martin Henriksen, Arbeiderpartiets utdanningspolitiske talsperson, i en pressemeldingen.

Der skriver Arbeiderpartiet at en av fire studenter har barn, og at en slik ordning vil gi større stabilitet gjennom sommeren for familiene.

Forslaget er oppgitt til å koste staten 159,3 millioner kroner.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

– Vanskeligere å bruke Ny-Ålesund til forskningsbasert undervisning

– Det er manglende interesse for å bruke Ny-Ålesund for å utdanne neste generasjons polarforskere, sier professor Geir Johnsen. Problematikken ble nylig tatt opp i et skriftlig sprøsmål i Stortinget.

Frp-topp enig i at studentene sutrer

Studentene har ingen grunn til å klage på innstramminger i stipendordningen, mener utdanningskomiteens leder Roy Steffensen (Frp).

Kjønnsforskningens venner og uvenner ti år etter Hjernevask

Hva har TV-serien Hjernevask og den kanadiske psykologiprofessoren Jordan Peterson til felles? Fenomenene er uttrykk for samme tendens i tiden, skriver Agnes Bolsø.