Dette er den nye rektoren ved UiS

Professor Klaus Mohn ansatt som ny rektor ved Universitetet i Stavanger.
Klaus Mohn er ansatt som rektor ved Universitetet i Stavanger (UiS). 
        
            (Foto: UiS/Asbjørn Jensen)

Klaus Mohn er ansatt som rektor ved Universitetet i Stavanger (UiS).  Foto: UiS/Asbjørn Jensen

Styret ved Universitetet i Stavanger(UiS) vedtok torsdag å ansatte Klaus Mohn som ny rektor fra og med 1.august 2019.

Mohn kommer fra stillingen som professor i petroleumsøkonomi på Handelshøgskolen ved UiS, og er utdannet samfunnsøkonom, i tillegg til å ha utdannelse i engelsk og historie.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

– Jeg har vokst opp sammen med UiS og sett den rivende utviklingen på nært hold, både fra utsiden og nå fra innsiden. Derfor har jeg ambisjoner på vegne av universitetet. Med en karriere i grensesnittet mellom akademia, næringsliv og samfunn, er jeg svært glad for denne flotte muligheten til å bruke kompetansen i en stor og meningsfylt ledergjerning, sier Mohn i en pressemelding.

Mohn har tidligere jobbet som forsker ved SSB og DNB Markets, samt hatt flere stillinger innenfor økonomi, finans, strategi og kommunikasjon i Statoil. Ved UiS har han vært ansatt som professor siden 2013.

– Dette er en historisk dag, ved at vi har fått den første tilsatte rektoren for universitetet. Jeg er trygg på at nå vi har valgt den rette kandidaten til å videreutvikle UiS, sier nåværende rektor og styreleder Marit Boyesen i pressemeldingen.

Vedtaket var enstemmig.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Mener samfunnet taper på at forskerstillinger lyses ut internasjonalt

– Samfunnet investerer i utdannelsen vår, men får lite igjen for pengene når jobbene går til utenlandske søkere, sier Astrid Mork-Jansson ved Universitetet i Stavanger.

Konflikten ved IHS:

Undersøkelser av arbeidsmiljø og konflikter får krass kritikk

- Jeg er ganske kritisk til hva som skal komme ut av dette. Jeg tror ikke de finner noen sannhet. Dette er ikke en objektiv undersøkelse, sier professor Håkon With Andersen ved NTNUs Institutt for historiske studier (IHS).

- Fakultetene er neppe den beste måten å organisere på, men det er det beste vi har

Nord universitet mener fakultetsmodellen er riktig i den oppbyggingsfasen de er inne i, mens Universitetet i Oslo har troen på løpende vurderinger av ledelse og organisasjon for å gjøre den jobben de skal. - Strukturer kan hindre tverrfaglighet, men man må akseptere den strukturen man har, sier Oslomet-rektor Curt Rice.

Ytring:

Campusprosjektet er både en trussel og en mulighet

En fortetting uten at det planlegges for hvordan vi skal videreutvikle eksperimentell infrastruktur vil svekke NTNU på sikt, skriver forfatterne av denne ytringen.