Ni institusjoner inn på eiersiden av Khrono

Åtte universiteter og én høgskole skrev fredag under en avtale om å gjøre Oslomets nettavis Khrono til en nasjonal avis for høyere utdanning og forskning.
Oslomet har fått med seg åtte andre på eiersiden av avisen Khrono. Avbildet er Khrono-redaktør Tove Lie under et styremøte ved Oslomet. 
        
            (Foto: Ola Sæther/Uniforum)

Oslomet har fått med seg åtte andre på eiersiden av avisen Khrono. Avbildet er Khrono-redaktør Tove Lie under et styremøte ved Oslomet.  Foto: Ola Sæther/Uniforum

Oslomet fikk fredag med seg Høgskulen på Vestlandet, NTNU og universitetene i Oslo, Bergen, Tromsø, Sørøst-Norge, Agder og Stavanger på et felles avissamarbeid for å videreutvikle nettavisen Khrono.

De ni institusjonene for høyere utdanning forplikter seg til å bidra, finansiere og støtte opp under en utvidet versjon av en nasjonal og uavhengig nyhetsavis for universitets- og høyskole-Norge, skriver Khrono.

Avtalen ble inngått for en prøveperiode på tre år, som gjelder fra 2019 til 2021.

– Khrono tar et sjumilssteg, ikke bare ved å befeste posisjonen som en riksdekkende avis for kunnskapssektoren, men også et første skritt på veien til å bli en internasjonal avis, sier redaktør Tove Lie.

Rektor ved Oslomet er også fornøyd med avtalen som nå er landet. Han betegner den som viktig.

– Avisprosjektet er også og ikke minst viktig for utvikling av demokratiene på universitetene og høgskolene. At ansatte og studenter kan komme ut med sine meninger og tanker offentlig, er svært viktig, sier han.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Konflikten ved IHS:

Undersøkelser av arbeidsmiljø og konflikter får krass kritikk

- Jeg er ganske kritisk til hva som skal komme ut av dette. Jeg tror ikke de finner noen sannhet. Dette er ikke en objektiv undersøkelse, sier professor Håkon With Andersen ved NTNUs Institutt for historiske studier (IHS).

- Fakultetene er neppe den beste måten å organisere på, men det er det beste vi har

Nord universitet mener fakultetsmodellen er riktig i den oppbyggingsfasen de er inne i, mens Universitetet i Oslo nå ser på hvordan de skal tilpasse ledelse og organisasjon for å gjøre den jobben de skal. - Strukturer kan hindre tverrfaglighet, men man må akseptere den strukturen man har, sier Oslomet-rektor Curt Rice.

Ytring:

Campusprosjektet er både en trussel og en mulighet

En fortetting uten at det planlegges for hvordan vi skal videreutvikle eksperimentell infrastruktur vil svekke NTNU på sikt, skriver forfatterne av denne ytringen.

Foreslår å fjerne musikk, kunst og medievitenskap fra KAM-senteret for å bevare trehusene

Institutt for arkitektur og teknologi åpner for å splitte opp KAM for at de skal få nok plass i Høgskolebakken.