Langeland anker ikke: – Jeg er sliten og orker ikke mer

Tidligere historieprofessor Nils Rune Langeland tapte i januar rettssaken der han krevde å få tilbake jobben. Han har nå bestemt seg for at han ikke vil anke.
Anker ikke. - Jeg orker ikke bruker mer krefter på dette, sier Nils Rune Langeland.
Her er han fotografert under rettsaken i Oslo tingrett. 
        
            (Foto: Helene Lindqvist/Uniforum)

Anker ikke. - Jeg orker ikke bruker mer krefter på dette, sier Nils Rune Langeland. Her er han fotografert under rettsaken i Oslo tingrett.  Foto: Helene Lindqvist/Uniforum

– Jeg har ikke egne ressurser og økonomi til det. Jeg får ikke støtte fra Forskerforbundet, og da blir risikoen veldig stor. Og så orker jeg ikke å bruke tid og krefter på dette, sier Langeland (54) til  Forskerforum.

– Det har vært en ekstrem belastning, antakelig mye større enn det jeg klarer å skjønne nå, sier han.

Nå planlegger Langeland å skrive bok.

– Jeg har fått et stipend fra Norsk faglitterær forfatterforening til et bokprosjekt. Og så får jeg vel søke jobber. Men jeg tror sjansen er veldig stor for at jeg har fått yrkesforbud, sier han til Forskerforum.

Stipendet Langeland har fått, er på ti månedsverk, tilsvarende 270.000 kroner.

Den avskjedigede professoren tapte 15. januar saken han anla mot staten. En enstemmig Oslo tingrett frifant staten ved Kunnskapsdepartementet.

– Retten har gjennom bevisførselen funnet det bevist at Langeland ved flere tilfeller gjennom mange år har utvist ufin og ubehagelig atferd mot overordnede, kolleger og samarbeidspartnere i alkoholberuset tilstand, og at han derved ved en rekke anledninger har krenket sine tjenesteplikter, skriver Oslo tingrett i dommen

Langeland ble oppsagt fra jobben ved Universitetet i Stavanger fra 1. desember 2017. Professoren klaget på vedtaket, men fratrådte stillingen i mars i fjor etter at Kunnskapsdepartementet 21. mars hadde slått fast at det forelå grunner for oppsigelse. 11. mai tok Langeland ut stevning mot staten med krav om at avskjeden skulle kjennes ugyldig.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

- Fakultetene er neppe den beste måten å organisere på, men det er det beste vi har

Nord universitet mener fakultetsmodellen er riktig i den oppbyggingsfasen de er inne i, mens Universitetet i Oslo nå ser på hvordan de skal tilpasse ledelse og organisasjon for å gjøre den jobben de skal. - Strukturer kan hindre tverrfaglighet, men man må akseptere den strukturen man har, sier Oslomet-rektor Curt Rice.

Ytring:

Campusprosjektet er både en trussel og en mulighet

En fortetting uten at det planlegges for hvordan vi skal videreutvikle eksperimentell infrastruktur vil svekke NTNU på sikt, skriver forfatterne av denne ytringen.

Foreslår å fjerne musikk, kunst og medievitenskap fra KAM-senteret for å bevare trehusene

Institutt for arkitektur og teknologi åpner for å splitte opp KAM for at de skal få nok plass i Høgskolebakken.