Funn av brev med mistenkelig pulver på Universitetet i Oslo

Bombegruppa rykket ut til Universitetet i Oslo etter at det ble mottatt brev med mistenkelig pulver.
Politiets bombegruppe kom til Lucy Smiths hus på Blindern for å avdekke hvilket innhold pakken med hvitt pulver har, forteller politiets innsatsleder Tom Berger. 
        
            (Foto: OLA SÆTHER, UNIFORUM)

Politiets bombegruppe kom til Lucy Smiths hus på Blindern for å avdekke hvilket innhold pakken med hvitt pulver har, forteller politiets innsatsleder Tom Berger.  Foto: OLA SÆTHER, UNIFORUM

Personene som har blitt eksponert for dette, ble ivaretatt av helsepersonell.

– Det er totalt fem personer som har vært i kontakt med brevet. Ingen av disse har følt ubehag, det er et godt tegn, sier operasjonsleder Christian Krohn Engseth til NTB.

Politiet opplyser kl 13.15 at brevet er tatt hånd om av bombegruppa og fraktet bort fra universitetet for videre analyse.

Ukjent hvitt pulver

Brevet har gått via postmottaket til et kontor på universitetet.

– Brevet inneholder et pulver som for oss er ukjent. Vi tar høyde for at det kan være farlig, sier Engseth.

Engseth ønsker ikke å oppgi hvem brevet var rettet mot.

Brevet ble funnet like før klokken 09.57. Politiet meldte om hendelsen klokken 10.48 tirsdag.

UiO i beredskap

- Nå skal vi først sikre pakken og sørge for at vanlig drift her kan tas opp igjen og de fem som har vært i kontakt med pakken har det bra. Så blir det en politietterforskning for å avdekke hvem som er avsender og hvem som skulle ha vært mottaker, og ikke minst å avdekke hva innholdet i pakken faktisk er, sier politiets innsatsleder, Tom Berger, til Uniforum.

Universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe har sendt en melding til alle ansatte i sentraladministrasjonen ved UiO. Der går det fram at politiet ikke ser noen grunn til å evakuere Lucy Smiths hus. UiO har satt beredskap og jobber i tett samarbeid med nødetatene, ifølge Uniforum.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Konflikten ved IHS:

Undersøkelser av arbeidsmiljø og konflikter får krass kritikk

- Jeg er ganske kritisk til hva som skal komme ut av dette. Jeg tror ikke de finner noen sannhet. Dette er ikke en objektiv undersøkelse, sier professor Håkon With Andersen ved NTNUs Institutt for historiske studier (IHS).

- Fakultetene er neppe den beste måten å organisere på, men det er det beste vi har

Nord universitet mener fakultetsmodellen er riktig i den oppbyggingsfasen de er inne i, mens Universitetet i Oslo nå ser på hvordan de skal tilpasse ledelse og organisasjon for å gjøre den jobben de skal. - Strukturer kan hindre tverrfaglighet, men man må akseptere den strukturen man har, sier Oslomet-rektor Curt Rice.

Ytring:

Campusprosjektet er både en trussel og en mulighet

En fortetting uten at det planlegges for hvordan vi skal videreutvikle eksperimentell infrastruktur vil svekke NTNU på sikt, skriver forfatterne av denne ytringen.

Foreslår å fjerne musikk, kunst og medievitenskap fra KAM-senteret for å bevare trehusene

Institutt for arkitektur og teknologi åpner for å splitte opp KAM for at de skal få nok plass i Høgskolebakken.