Instituttleder ved NTNU blir dekan ved Oslomet

OsloMet-styret har ansatt Carl Christian Thodesen som ny dekan ved fakultet for teknologi, kunst og design (TKD).
Carl Christian Thodesen går fra jobben som leder for Institutt for bygg- og miljøteknikk ved NTNU til dekan ved TKD-fakultetet ved Oslomet. 
        
            (Foto: Tore Oksholen)

Carl Christian Thodesen går fra jobben som leder for Institutt for bygg- og miljøteknikk ved NTNU til dekan ved TKD-fakultetet ved Oslomet.  Foto: Tore Oksholen

Thodesen kommer fra stillingen som leder for institutt for bygg- og miljøteknikk ved NTNU, hvor han har jobbet siden 2013. Han har doktorgrad i materialer og statistikk fra Clemson University i South Carolina, og lang erfaring som sivilingeniør og forsker ved blant annet SINTEF.

- OsloMet er et spennende nytt universitet, og denne stillingen gir en unik mulighet til å videreutvikle teknologifag i en region som har et umettelig behov for slik kompetanse, sier Thodesen i en pressemelding.

- Hensikten med forskning er å svare på samfunnets behov, og mer samhandling med næringen blir derfor også viktig. I tillegg vil jeg jobbe for å få mer av forskningen inn i undervisningen til bachelorstudentene, sier den påtroppende dekanen.

Thodesen tiltrer 1. august i en åremålsstilling på fire år. Han ble enstemmig innstilt til dekanjobben og tar over etter Egilt Trømborg som har ledet fakultetet gjennom det Oslomet beskriver som en svært innholdsrik fireårsperiode.

- OsloMet har ambisjoner om å bidra til videreutvikling av vår region, og vi har i dag rekruttert en dekan med sterk fagkompetanse og bred erfaring med forskning, ekstern finansiering og samarbeid med næringslivet, sier rektor Curt Rice.

Thodesen sto ikke på den åpne søkerlisten til jobben, skriver Khrono.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Konflikten ved IHS:

Undersøkelser av arbeidsmiljø og konflikter får krass kritikk

- Jeg er ganske kritisk til hva som skal komme ut av dette. Jeg tror ikke de finner noen sannhet. Dette er ikke en objektiv undersøkelse, sier professor Håkon With Andersen ved NTNUs Institutt for historiske studier (IHS).

- Fakultetene er neppe den beste måten å organisere på, men det er det beste vi har

Nord universitet mener fakultetsmodellen er riktig i den oppbyggingsfasen de er inne i, mens Universitetet i Oslo nå ser på hvordan de skal tilpasse ledelse og organisasjon for å gjøre den jobben de skal. - Strukturer kan hindre tverrfaglighet, men man må akseptere den strukturen man har, sier Oslomet-rektor Curt Rice.

Ytring:

Campusprosjektet er både en trussel og en mulighet

En fortetting uten at det planlegges for hvordan vi skal videreutvikle eksperimentell infrastruktur vil svekke NTNU på sikt, skriver forfatterne av denne ytringen.

Foreslår å fjerne musikk, kunst og medievitenskap fra KAM-senteret for å bevare trehusene

Institutt for arkitektur og teknologi åpner for å splitte opp KAM for at de skal få nok plass i Høgskolebakken.