Bildegalleri:

Kronprinsbesøk og DNA-ballonger: se dagens bildegalleri

Kronprins Håkon kom til Big Challenge blant annet for å se samtalen mellom Thomas Seltzer og Stephen Fry.  (Foto: Helene Mariussen)

Kronprins Håkon kom til Big Challenge blant annet for å se samtalen mellom Thomas Seltzer og Stephen Fry.  Foto: Helene Mariussen

- Vi må ikke vandre som søvngjengere inn i AI-tidsalderen, slik vi søvngikk inn i internettalderen, advarte Stephen Fry.  (Foto: Helene Mariussen)

- Vi må ikke vandre som søvngjengere inn i AI-tidsalderen, slik vi søvngikk inn i internettalderen, advarte Stephen Fry.  Foto: Helene Mariussen

- Ofte foretrekker vi å leve løgnen. Vi foretrekker løgnens teppe, mente den engelske komikeren, og trakk fram en amerikansk president og en – sannsynligvis påtroppende – britisk statsminister som eksempel.  (Foto: Helene Mariussen)

- Ofte foretrekker vi å leve løgnen. Vi foretrekker løgnens teppe, mente den engelske komikeren, og trakk fram en amerikansk president og en – sannsynligvis påtroppende – britisk statsminister som eksempel.  Foto: Helene Mariussen

Samtalens mellom Seltzer og Fry fokuserte ikke så mye på løgn eller sannhet, men hvor vanskelig det er å skille – og hvor viktig det er å fortsette å forsøke å skille, all den stund kloden - som den britiske komikeren og forfatteren slo fast - er inne i en masseutryddelse.   (Foto: Helene Mariussen)

Samtalens mellom Seltzer og Fry fokuserte ikke så mye på løgn eller sannhet, men hvor vanskelig det er å skille – og hvor viktig det er å fortsette å forsøke å skille, all den stund kloden - som den britiske komikeren og forfatteren slo fast - er inne i en masseutryddelse.   Foto: Helene Mariussen

Langs Olavskvartalets gater gikk Anine Larsen Ottestad med ballonger som skulle ligne DNA.  (Foto: Helene Mariussen)

Langs Olavskvartalets gater gikk Anine Larsen Ottestad med ballonger som skulle ligne DNA.  Foto: Helene Mariussen

Anine Larsen Ottestad er phd. stipendiat ved Fakultet for medisin og helsevitenskap. I dag hadde hun stand på Big Challenge for å opplyse om forskningsarbeidet hun jobber med rundt lungekreft. 

Anine Larsen Ottestad er phd. stipendiat ved Fakultet for medisin og helsevitenskap. I dag hadde hun stand på Big Challenge for å opplyse om forskningsarbeidet hun jobber med rundt lungekreft. 

Anine Larsen Ottestad forsker på nye metoder for å oppdage og diagnostisere lungekreft.  (Foto: Helene Mariussen)

Anine Larsen Ottestad forsker på nye metoder for å oppdage og diagnostisere lungekreft.  Foto: Helene Mariussen

Kronprins Håkon ankom festivalen tidlig og ble tatt i mot av blant annet ordfører Rita Ottervik.  (Foto: Helene Mariussen)

Kronprins Håkon ankom festivalen tidlig og ble tatt i mot av blant annet ordfører Rita Ottervik.  Foto: Helene Mariussen

Kronprins Håkon besøker Big Challenge.  (Foto: Helene Mariussen)

Kronprins Håkon besøker Big Challenge.  Foto: Helene Mariussen

Big Challenge 2019.  (Foto: Helene Mariussen)

Big Challenge 2019.  Foto: Helene Mariussen

På Trondheim Kunstmuseum kunne man få med seg en samtale om kunst, sykdom og mikrobiologi. Kunstner Ane Graff peker på sammenhengen mellom forurensende stoffer i hverdagen og ulike sykdommer.   (Foto: Helene Mariussen)

På Trondheim Kunstmuseum kunne man få med seg en samtale om kunst, sykdom og mikrobiologi. Kunstner Ane Graff peker på sammenhengen mellom forurensende stoffer i hverdagen og ulike sykdommer.   Foto: Helene Mariussen

– I kunsten ser jeg på kjemikaler vi har rundt oss, i alt fra mat til tannkrem og hårfarge, sier kunstneren, som innrømmer at hun har fått både gamle legemidler og tannfyllinger fra både legen og tannlegen sin  (Foto: Helene Mariussen)

– I kunsten ser jeg på kjemikaler vi har rundt oss, i alt fra mat til tannkrem og hårfarge, sier kunstneren, som innrømmer at hun har fått både gamle legemidler og tannfyllinger fra både legen og tannlegen sin  Foto: Helene Mariussen

Kunst og kunnskap: Ane Graff og Magnar Bjørås, Trondheim Kunstmuseum, Big Challenge 2019  (Foto: – Jeg vil se på en helhetlig tankegang om hva vi har rundt oss og hvordan ulike materialer samvirker - hvilken "cocktail" de lager og hva som skjer når disse materialene havner i kroppen, sier Ane Graff.)

Kunst og kunnskap: Ane Graff og Magnar Bjørås, Trondheim Kunstmuseum, Big Challenge 2019  Foto: – Jeg vil se på en helhetlig tankegang om hva vi har rundt oss og hvordan ulike materialer samvirker - hvilken "cocktail" de lager og hva som skjer når disse materialene havner i kroppen, sier Ane Graff.

Trondheim kunstmuseum under Big Challenge 2019.  (Foto: Helene Mariussen)

Trondheim kunstmuseum under Big Challenge 2019.  Foto: Helene Mariussen

Ane Graff kombinerer kunnskap fra kunst, filosofi og vitenskap, og jobber mye med installasjoner. Her blander hun ulike materialer fra hverdagsprodukter i et glass, hvor hvert glass symboliserer en sykdom.  (Foto: Helene Mariussen)

Ane Graff kombinerer kunnskap fra kunst, filosofi og vitenskap, og jobber mye med installasjoner. Her blander hun ulike materialer fra hverdagsprodukter i et glass, hvor hvert glass symboliserer en sykdom.  Foto: Helene Mariussen

Trondheim kunstmuseum under Big Challenge 2019.  (Foto: Helene Mariussen)

Trondheim kunstmuseum under Big Challenge 2019.  Foto: Helene Mariussen

I Olavskvartalet kunne man blant annt oppleve en syklende radiosending.  (Foto: Helene Mariussen)

I Olavskvartalet kunne man blant annt oppleve en syklende radiosending.  Foto: Helene Mariussen

Sinfonietta underholdte etter foredragene var gjennomført.  (Foto: Helene Mariussen)

Sinfonietta underholdte etter foredragene var gjennomført.  Foto: Helene Mariussen

Jazz bandet lagde liv og røre på scenen, og visste hvordan man skulle egnasjere sitt publikum.  (Foto: Helene Mariussen)

Jazz bandet lagde liv og røre på scenen, og visste hvordan man skulle egnasjere sitt publikum.  Foto: Helene Mariussen

Sinfonietta, Big Challenge 2019.  (Foto: Helene Mariussen)

Sinfonietta, Big Challenge 2019.  Foto: Helene Mariussen

Sinfonietta, Big Challenge 2019.  (Foto: Helene Mariussen)

Sinfonietta, Big Challenge 2019.  Foto: Helene Mariussen

1 / 21
UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjesteskribenten:

Jeg ble redd etter at jeg skrev om sang i skolen

Da Nora Kulset skrev et lite blogginnlegg om sang i skolen, erfarte hun at det finnes nettroll der ute som skriver stygge e-poster. Skikkelig stygge e-poster.

Ytring:

Fem spørsmål til den som vil bli rektor ved NTNU (ok, sju da)

Nina Lager Vestberg kommer med sine innspill til spørsmål som bør stilles i intervjurunden.

Rektorjobben ved NTNU:

Aalborg-rektor sier han ble oppfordret til å søke

- Det er vanskelig å si nei når man får en slik mulighet, sier rektor Per Michael Johansen ved Aalborg Universitet om jobben som rektor ved NTNU.

Over 500 har signert kampanje for likelønn blant stipendiater

Da det ble klart at 30.000 kroner kunne skille to stipendiater ansatt med noen dagers mellomrom startet en gjeng stipendiater i Agder underskriftskampanjen mot lønnsforskjeller. I skrivende stund har kampanjen 547 underskrifter.