Taibeh Abbasi blir student ved NTNU

Til tross for at hun ikke har oppholdstillatelse i Norge blir den midterste Abbasi-søsteren nå NTNU-student.
En av landets mest omtalte asylsøkere blir NTNU-student til høsten. 
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

En av landets mest omtalte asylsøkere blir NTNU-student til høsten.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

– Jeg vil bo her og få meg et normalt liv. Jeg føler meg som en del av Trondheim og Norge. I august skal jeg begynne å studere statsvitenskap ved NTNU, det er planen. Jeg gleder meg skikkelig, sa Taibeh Abbasi under Sommeråpent på NRK torsdag.

Intervjuet i statskanalen var det første etter at familien ble pågrepet av norsk politi i midten av juni og forsøkt sendt til Afghanistan. Utsendelsen vakte sterke reaksjoner, og etter mye om og men fikk familien returnere til Trondheim etter at afghanske myndigheter nektet å ta imot søstrene.

Taibeh er den nest eldste i en søskenflokk på tre. Sammen med moren har de fire bodd i Norge siden 2012.

Så gjenstår det å se om den midterste Abbasi-søsteren klarer å gjennomføre studiene hun starter på. For selv om hun har studieplassen i boks har hun fortsatt ikke oppholdstillatelse i Norge.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

Ingen lønn for strevet

Erfarne stipendiater må se sine nyansatte kolleger hoppe forbi dem i lønn.

De har kveldsundervisning ved NTNU og liker det ikke

Studentene som tar emnet Rørdesign har kveldsundervisning to ganger i uka. I tillegg slutter siste forelesning klokka 17.00 på fredager.

Ytring:

Faren med kommersiell Open Access

«Plan S gjør rett i å redusere innflytelsen til grådige kommersielle abonnementsforlag, men går rett i garnet til kommersielle og like grådige OA-forlag,» skriver Simen Ådnøy Ellingsen i denne ytringen, hvor han argumenterer for at «grønn OA» kombinert med non-profit abonnementsforleggere er en fullgod løsning på problemene som oppstår.

KD ba UiT holde seg unna Nesna

UiT - Norges arktiske universitet så på muligheten for å tilby etter- og videreutdanning på Nesna, men ble anmodet av Kunnskapsdepartementet om å ikke engasjere seg mer, ifølge UiT-rektor Anne Husebekk.