Studentsamskipnader får ferske midler til arbeid for psykisk helse

Helsedirektoratet har lyst ut 20 millioner til arbeid for å styrke den psykiske helsen og forebygge rusproblemer blant studenter.
I fjor markerte Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim 70 år. Nå kan de juble for mer penger til psykisk helse. 
        
            (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

I fjor markerte Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim 70 år. Nå kan de juble for mer penger til psykisk helse.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Pengene skal deles ut for en periode på tre år, og alle studentsamskipnader kan søke.

– De aller fleste studentene trives, men andelen studenter som oppgir å være ensomme eller ha alvorlige psykiske plager, har økt de siste årene, påpeker Iselin Nybø, minister for forskning og høyere utdanning.

Ifølge utlysningsteksten til Helsedirektoratet er formålet med ordningen å fremme god helse og trivsel blant studenter, samt forebygge problemer knyttet til rusmiddelbruk.

«Tilskuddsordningen skal fremme nytenkning, samarbeid og kunnskapsdeling om forebyggende rusarbeid og psykisk helsearbeid mot studenter» skriver de, og legger til at den skal benyttes til å følge opp funnene i Studentenes helse- og trivselsundersøkelse.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Aalborg-rektor trekker NTNU-søknad

Mener offentliggjøringen av hans søknad har ført til stor uro i organisasjonen ved Aalborg Universitet.

Ytring:

Regjeringen har overkjørt autonomien til både UiT og Politihøgskolen

Så var to katter ute av sekken: Regjeringen har overkjørt autonomien til både Universitetet i Tromsø og Politihøgskolen, og Nord universitet har lagt frem planene for hvordan de vil satse på Helgeland.

UHR reagerer på KDs Nesna-beskjed til UiT

Leder Dag Rune Olsen i Universitets- og høgskolerådet (UHR) støtter UiT-rektor Anne Husebekk når hun mener Kunnskapsdepartementet (KD) har brutt inn i universitetets autonomi, skriver Forskerforum.