Milliardsprekk for campus-utbygging ved NMBU i Ås

Utbyggingen av Campus Ås ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) blir nærmere 1 milliard kroner dyrere enn beregnet.
Campus Ås skulle opprinnelig stått ferdig i år, men allerede i 2017 ble det klart at byggingen ikke ville være ferdig før i 2020. Bildet er fra det nye veterinærbygget. 
        
            (Foto: Håkon Sparre)

Campus Ås skulle opprinnelig stått ferdig i år, men allerede i 2017 ble det klart at byggingen ikke ville være ferdig før i 2020. Bildet er fra det nye veterinærbygget.  Foto: Håkon Sparre

Byggingen ble før sommeren 2018 beregnet å koste litt over 7 milliarder kroner, og i løpet av fjoråret vedtok Stortinget å øke rammen til 7,2 milliarder. Men etter at Statsbygg tidligere i år foretok en usikkerhetsanalyse er utgiftene ytterligere økt, skriver Khrono.

I statsbudsjettet foreslår derfor regjeringen en økning på 681 millioner kroner siden forrige justering av kostnadsrammen, og den nye rammen for Campus Ås er nå på over 8 milliarder kroner.

– Dette er et stort og komplekst prosjekt med mange tekniske installasjoner, sier Hege Njaa Aschim, kommunikasjonsdirektør i Statsbygg.

Campus Ås skulle opprinnelig stått ferdig i år, men allerede i 2017 ble det klart at byggingen ikke ville være ferdig før i 2020.

Byggeprosjektet er unikt og ble mer komplisert enn forventet, sier statssekretær Lars Jacob Hiim i Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

– Det er ikke bygget tilsvarende prosjekt i verden tidligere. Det er alltid uheldig når enkeltprosjekter går ut over fastsatt kostnadsramme. Normalen er heldigvis det motsatte, at prosjektene sluttføres under kostnadsrammen, skriver han i en epost til Khrono.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

NTNUs smittemodell møtt med kald skulder hos FHI

NTNU Covid-19 Task Force har utviklet en matematisk modell fra bunnen av. Folkehelseinstituttet vil heller lage sin egen modell.

Forskere nyter størst tillit blant befolkningen

Det norske folk stoler mest på forskere, viser en ny undersøkelse. Også dommere, jurister og advokater nyter stor tillit blant befolkningen.

Slik gikk det da vi dro til campus for å treffe folk

En god del NTNU-ansatte er nå tilbake på kontorene sine. Er det endelig noe som skjer på campus? Vi måtte sjekke.

Utenlandsstudenter får lån selv om de må være hjemme

Utenlandsstudenter får lån og stipend neste semester selv om de ikke kan starte utenlandsstudiene med en gang, ifølge forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim.