Thomas Hylland Eriksen får Akademikerprisen

Sosialantropologen og samfunnsdebattanten Thomas Hylland Eriksen får Akademikerprisen for sin forskning og kunnskapsformidling.
Thomas Hylland Eriksen ved UiO får Akademikerprisen for 2019. 
        
            (Foto: Universitetet i Oslo)

Thomas Hylland Eriksen ved UiO får Akademikerprisen for 2019.  Foto: Universitetet i Oslo

Det opplyser Akademikerne i en pressemelding.

Juryen skriver i sin begrunnelse at Hylland Eriksen har bidratt til økt innsikt i temaer som globalisering, nasjonalisme, identitet og etnisitet. Forskeren har også markert seg med sitt arbeid når det gjelder klima og miljø og sitt engasjement for verdien av å begynne i det små for å løse store utfordringer.

«Forskningen illustrerer på en god måte verdien av samfunnsvitenskapen i vår tid, nemlig overblikket og å se trender i en sammenheng», heter det i begrunnelsen.

– Som forsker sitter man mye alene og er usikker på om noen bryr seg om det man jobber med. Å vinne denne prisen betyr at andre synes det jeg gjør er interessant og har en verdi. Det er en veldig stor oppmuntring og gjør at jeg får lyst til å fortsette, sier Hylland Eriksen.

Sosialantropologen ble professor ved Universitetet i Oslo allerede som 33-åring.

Prisutdelingen finner sted på Hotell Christiania i Oslo 17. oktober.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Aalborg-rektor trekker NTNU-søknad

Mener offentliggjøringen av hans søknad har ført til stor uro i organisasjonen ved Aalborg Universitet.

Kvantefysikk:

Hevder å ha gjort stort data-gjennombrudd

Googles forskerne sier de har fullført en utregning som en tradisjonell superdatamaskin ville brukt tusener av år på, på kun noen få minutter.

Ytring:

Regjeringen har overkjørt autonomien til både UiT og Politihøgskolen

Så var to katter ute av sekken: Regjeringen har overkjørt autonomien til både Universitetet i Tromsø og Politihøgskolen, og Nord universitet har lagt frem planene for hvordan de vil satse på Helgeland.

UHR reagerer på KDs Nesna-beskjed til UiT

Leder Dag Rune Olsen i Universitets- og høgskolerådet (UHR) støtter UiT-rektor Anne Husebekk når hun mener Kunnskapsdepartementet (KD) har brutt inn i universitetets autonomi, skriver Forskerforum.