Thomas Hylland Eriksen får Akademikerprisen

Sosialantropologen og samfunnsdebattanten Thomas Hylland Eriksen får Akademikerprisen for sin forskning og kunnskapsformidling.
Thomas Hylland Eriksen ved UiO får Akademikerprisen for 2019. 
        
            (Foto: Universitetet i Oslo)

Thomas Hylland Eriksen ved UiO får Akademikerprisen for 2019.  Foto: Universitetet i Oslo

Det opplyser Akademikerne i en pressemelding.

Juryen skriver i sin begrunnelse at Hylland Eriksen har bidratt til økt innsikt i temaer som globalisering, nasjonalisme, identitet og etnisitet. Forskeren har også markert seg med sitt arbeid når det gjelder klima og miljø og sitt engasjement for verdien av å begynne i det små for å løse store utfordringer.

«Forskningen illustrerer på en god måte verdien av samfunnsvitenskapen i vår tid, nemlig overblikket og å se trender i en sammenheng», heter det i begrunnelsen.

– Som forsker sitter man mye alene og er usikker på om noen bryr seg om det man jobber med. Å vinne denne prisen betyr at andre synes det jeg gjør er interessant og har en verdi. Det er en veldig stor oppmuntring og gjør at jeg får lyst til å fortsette, sier Hylland Eriksen.

Sosialantropologen ble professor ved Universitetet i Oslo allerede som 33-åring.

Prisutdelingen finner sted på Hotell Christiania i Oslo 17. oktober.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

NTNU Samfunnsforskning vil kjøpe forskningsinstitutt for én krone

NTNU Samfunnsforskning ser på Trøndelag Forskning og Utvikling som faglig svakt, men vil likevel kjøpe det. Avgjørelsen fører til uro internt.

NTNUs smittemodell møtt med kald skulder hos FHI

NTNU Covid-19 Task Force har utviklet en matematisk modell fra bunnen av. Folkehelseinstituttet vil heller lage sin egen modell.

Forskere nyter størst tillit blant befolkningen

Det norske folk stoler mest på forskere, viser en ny undersøkelse. Også dommere, jurister og advokater nyter stor tillit blant befolkningen.

Slik gikk det da vi dro til campus for å treffe folk

En god del NTNU-ansatte er nå tilbake på kontorene sine. Er det endelig noe som skjer på campus? Vi måtte sjekke.