Skogestad hedret for fremragende bidrag

Professor Sigurd Skogestad ved NTNUs Institutt for kjemisk prosessteknologi ble hedret i Orlando.
NTNU-professor Sigurd Skogestad er leder for SFI-en SUBPRO. 
        
            (Foto: Mari Rian Hanger)

NTNU-professor Sigurd Skogestad er leder for SFI-en SUBPRO.  Foto: Mari Rian Hanger

Skogestad ble tirsdag 12. november tildelt prisen «Computing in Chemical Engineering Award». Prisen ble delt ut under AIChEs årlige møte i Orlando og var en del av CAST Division Awards.

AIChE er forkortelsen for The American Institute of Chemical Engineers. Organisasjonen omfatter over 60 000 medlemmer fra mer enn 110 land.

Prisen Skogestad ble tildelt er ment å anerkjenne fremragende bidrag i anvendelse av databehandling og systemteknologi i kjemisk teknologi.

Han ble for øvrig allerede i 1989 tildelt Ted Peterson Award fra AIChE, og har mottatt flere andre priser i løpet av karrieren. Skogestad er også Fellow of the International Federation of Automatic Control og Fellow of the American Institute of Chemical Engineers.

Den tidligere instituttlederen har vært professor siden 1987. Siden 2015 har han ledet Subsea production and processing (SUBPRO), som er et Senter for forskningsdrevet innovasjon ved NTNU.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

NTNUs julehilsen skal være inkluderende

- Selvsagt burde NTNUs julehilsen inkludert tekst, skriver kommunikasjonssjef Siv Anniken Røv i dette svaret til kritikken om at NTNUs musikalske julehilsen ikke var tilpasset døve og hørselshemmede.

- Universitetenes autonomi har aldri vært absolutt

Knut H. Sørensen mener den norske stat er aktiv både på godt og vondt i utformingen av universitetspolitikk, og viser til 16 reforminitiativ de siste 20 årene.

Kronikk:

Slik kan NTNU bli bedre på å ta imot internasjonale studenter

- En ny og ukjent student som ikke snakker norsk havner utrolig fort i en internasjonal boble, skriver forfatterne av denne kronikken, som oppfordrer NTNU til å ta linjeforeningene i bruk i integreringen av studenter fra utlandet.

- En julehilsen som ekskluderer

«Jeg har nå fått NTNUs julehilsen på e-post fra rektor for fjerde gang, og igjen fikk jeg vondt i magen. I år var det ekstra ille, og nå skal jeg forklare hvorfor,» skriver NTNU-stipendiat Toril Ringsø i i denne ytringen.