Rektor fortsetter på Universitetet i Sørøst-Norge

Sittende rektor Petter Aasen får fortsette som rektor ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN) de neste fire årene.
Rektor Petter Aasen har fått fornyet åremålet sitt som rektor ved Universitetet i Sørøst-Norge. 
        
            (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Rektor Petter Aasen har fått fornyet åremålet sitt som rektor ved Universitetet i Sørøst-Norge.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Aasen var én av fem søkere til den fireårige åremålsstillingen som rektor ved USN.

– Et samlet styre mener at Petter Aasen er den best kvalifiserte søkeren. Han har bred ledererfaring, og har vist at han lykkes med å oppnå resultater, skriver styreleder Tore Isaksen i en pressemelding.

Han har vært rektor i 12 år sammenhengende, ved tre ulike høgskoler, som gjennom flere runder med fusjoner nå er blitt Universitetet i Sørøst-Norge. Ifølge pressemeldingen har Aasen vært rektor for Høgskolen i Vestfold, Høgskolen i Buskerud og Vestfold, så Høgskolen i Sørøst-Norge. Høgskolen i Sørøst-Norge fikk så universitetsstatus i 2018.

Aasen er 67 år gammel. Han vil nå være rektor ved universitetet til 2024.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Fem studentledere:

Statsbygg bør ikke få overta byggene

Skal vi bedrive fremragende forskning, utdanning og innovasjon så er det en dårlig ide å ta fra oss råderetten over egne bygg, skriver fem studentledere.

Ytring:

Vi må sikre forskning som fellesgode

Jeg mener det er viktig å løfte blikket og diskutere åpen publisering som del av et større hele: Åpen forskning handler om å utnytte teknologi og forvalte resultater og data til fellesskapets beste, skriver administrerende direktør John-Arne Røttingen i Forskningsrådet.

To forskere siktet av PST og suspendert fra NTNU

To fast vitenskapelig ansatte ved NTNU etterforskes for blant annet om de kan ha gitt Iran informasjon som bidrar til framstilling av masseødeleggelsesvåpen. De to er suspendert og risikerer avskjedigelse fra NTNU.

Studentsamskipnadene vil bygge 2.475 studentboliger

Studentsamskipnadene landet rundt har søkt om støtte til å bygge 2.475 studentboliger, opplyser Kunnskapsdepartementet.