USN vant pris for utdanningskvalitet

Utdanningskvalitetsprisen for høyere utdanning ble delt ut under UHR-konferansen tirsdag.
Universitetet i Sørøst-Norge fikk prisen på en million kroner. 
        
            (Foto: Tine Poppe/Universitetet i Sørøst-Norge)

Universitetet i Sørøst-Norge fikk prisen på en million kroner.  Foto: Tine Poppe/Universitetet i Sørøst-Norge

Utdanningskvalitetsprisen for høyere utdanning for 2019 gikk til Universitetet i Sørøst-Norge og deres tiltak «En modell for arbeidslivsrelevans - Industrimaster i system engineering».

- Det er et fremragende tiltak som hever kvaliteten på ingeninørutdanningen på en forbilledlig måte, sa statsråd Iselin Nybø da hun leste fra juryens begrunnelse.

Tiltaket gir studenter en bedre kobling til industrien gjennom praktiske oppgaver og samarbeid med bedrifter.

Prisen deles ut av Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning (Diku), og belønner fremragende arbeid med utdanningskvalitet. Ifølge prisens nettsider skal den i tillegg stimulere institusjonene og fagmiljøene til systematisk arbeid med å videreutvikle kvaliteten på utdanningene. I år var 13 tiltak nominert til prisen.

I tillegg til heder og ære får prisvinneren også med seg en million kroner.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

NTNU kan miste kontrollen over alle bygningene sine

NTNU, UiO, UiB, NMBU og NiH kjemper for å unngå at Statsbygg tar over kontrollen på eiendommene deres. - Dette handler om muligheten til å ivareta samfunnsoppdraget vårt, sier NTNUs økonomi- og eiendomsdirektør, Frank Arntsen.

Det er 70 år siden Sintef ble etablert i Trondheim

Forskningsinstituttet ble etablert for å utføre oppdragsforskning og har siden starten hatt et tett samarbeid med NTH, og etter hvert NTNU.

Gjesteskribenten:

Feilslått politikk for god lærerutdanning

Grunnskolelærerutdanningen er under press som følge av nye krav fra politikerne. Regjeringens politikk er en trussel mot kvalitet i lærerutdanning.

- Asheim hopper på et tog i fart

Henrik Asheim blir tatt vel imot i UH-sektoren etter utnevnelsen som ny minister for forskning og høyere utdanning.