Ønsker fagskolene inn i det gode samordnede selskap

Blir først ut med ny opptaksplattform som etter hvert også skal brukes av universiteter og høyskoler.
For å styrke fagskolene ønsker Stortinget at de skal gjennomføre samordnet opptak på lik linje med annen høyere utdanning. 
        
            (Foto: Stortinget)

For å styrke fagskolene ønsker Stortinget at de skal gjennomføre samordnet opptak på lik linje med annen høyere utdanning.  Foto: Stortinget

For å styrke fagskolene ønsker Stortinget og regjeringen at det etableres et samordnet opptak til yrkesfaglig høyere utdanning ved fagskolene på lik linje med opptaket for annen høyere utdanning. Det skriver Direktoratet for IKT og fellestjenester i høyere utdanning og forskning (Unit) i en pressemelding.

Derfor vil det første samordnede opptaket for norske fagskoler finne sted våren 2020. Prosjektet med å utvikle opptakssystemet har foregått siden 2017.

- Akkurat nå arbeides det med tilpasning av søkerportal, samt tjenesten som skal brukes for å kjøre selve opptaket og korrekt tildeling av studieplasser. Unit gjennomfører dette i samarbeid med fagskolene, og prosjektet har høy prioritet, sier avdelingsdirektør Jørgen Ofstad i Unit.

Ifølge pressemeldingen vil dette også komme resten av høyere utdanning til gode, ettersom opptaket er det første som skal kjøres på en ny opptaksplattform. Plattformen skal senere utvides til å også gjelde grunn- og masterutdanninger ved universiteter og høyskoler.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

NTNU kan miste kontrollen over alle bygningene sine

NTNU, UiO, UiB, NMBU og NiH kjemper for å unngå at Statsbygg tar over kontrollen på eiendommene deres. - Dette handler om muligheten til å ivareta samfunnsoppdraget vårt, sier NTNUs økonomi- og eiendomsdirektør, Frank Arntsen.

Det er 70 år siden Sintef ble etablert i Trondheim

Forskningsinstituttet ble etablert for å utføre oppdragsforskning og har siden starten hatt et tett samarbeid med NTH, og etter hvert NTNU.

Gjesteskribenten:

Feilslått politikk for god lærerutdanning

Grunnskolelærerutdanningen er under press som følge av nye krav fra politikerne. Regjeringens politikk er en trussel mot kvalitet i lærerutdanning.

- Asheim hopper på et tog i fart

Henrik Asheim blir tatt vel imot i UH-sektoren etter utnevnelsen som ny minister for forskning og høyere utdanning.