Ønsker fagskolene inn i det gode samordnede selskap

Blir først ut med ny opptaksplattform som etter hvert også skal brukes av universiteter og høyskoler.
For å styrke fagskolene ønsker Stortinget at de skal gjennomføre samordnet opptak på lik linje med annen høyere utdanning. 
        
            (Foto: Stortinget)

For å styrke fagskolene ønsker Stortinget at de skal gjennomføre samordnet opptak på lik linje med annen høyere utdanning.  Foto: Stortinget

For å styrke fagskolene ønsker Stortinget og regjeringen at det etableres et samordnet opptak til yrkesfaglig høyere utdanning ved fagskolene på lik linje med opptaket for annen høyere utdanning. Det skriver Direktoratet for IKT og fellestjenester i høyere utdanning og forskning (Unit) i en pressemelding.

Derfor vil det første samordnede opptaket for norske fagskoler finne sted våren 2020. Prosjektet med å utvikle opptakssystemet har foregått siden 2017.

- Akkurat nå arbeides det med tilpasning av søkerportal, samt tjenesten som skal brukes for å kjøre selve opptaket og korrekt tildeling av studieplasser. Unit gjennomfører dette i samarbeid med fagskolene, og prosjektet har høy prioritet, sier avdelingsdirektør Jørgen Ofstad i Unit.

Ifølge pressemeldingen vil dette også komme resten av høyere utdanning til gode, ettersom opptaket er det første som skal kjøres på en ny opptaksplattform. Plattformen skal senere utvides til å også gjelde grunn- og masterutdanninger ved universiteter og høyskoler.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Disputerer om erfaringene med å sitte ni år i fengsel

Han satt over ni år i fengsel. 26. august disputerer Andreas Ribe-Nyhus med avhandlinga «Indre og ytre soning».

Syv av åtte fakultet har ikke planer om ekstra koronatiltak

Torsdag ble det kjent at et fakultet ved NTNU har innført innreisekarantene for ansatte. De øvrige fakultetene forholder seg foreløpig til NTNU og myndighetene sine retningslinjer.

At «tyskervitsen» ble en sak, er problematisk på mange måter

Når folkeskikk settes opp mot ytringsfrihet, ender vi med at bare ufarlige utsagn kan fremmes.

Anbefaler munnbind i enkelte situasjoner

Helsedirektoratet ønsker nå bruk av munnbind enkelte steder og i enkelte situasjoner.