Flere studieplasser på økonomi, realfag og teknologi

Det er i år gitt nesten 2.000 flere tilbud om plass på økonomistudier enn i fjor. Også antallet plasser innen teknologiske fag og realfag har økt.
Illustrasjonsbilde 
        
            (Foto: Sølvi W. Normannsen)

Illustrasjonsbilde  Foto: Sølvi W. Normannsen

Antallet studieplasstilbud innen økonomi var 16.678, en økning på 13 prosent fra i fjor, viser tall fra Samordna opptak.

Studieplasser til teknologiske fag har økt med 10 prosent, til 10.106 plasser, mens antallet realfagplasser har økt med 15,9 prosent, til 4.225 plasser.

– De nye plassene er først og fremst et uttrykk for retningen vi ønsker å styre landet vårt i, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H).

– Vi kommer aldri til å vinne på pris, og det er heller ikke noe mål. Derfor er det viktig at vi i den globale konkurransen er et land med et næringsliv og en velferdsstat som leverer kvalitet i verdensklasse, og at vi har en høyt utdannet befolkning, understreker han.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Kan gå mot mer hjemmekontor

Siden i vår har hovedregelen for oppstart vært at NTNU-ansatte skal tilbake på campus i august. Nå skal NTNU revurdere innholdet i denne regelen.

KI-rektor advarer mot hardt klima i den svenske koronadebatten

Advarer mot et stadig hardere debattklima i kjølvannet av pandemien: KI-rektor Ole Petter Ottersen uttrykker uro for at Sverige skal havne i samme negative spiral som der USA befinner seg.

Studenter ble smittet av covid etter arrangement på campus

Fem studenter ved Aarhus universitet er smittet av covid etter å ha deltatt på ett stort arrangement på campus.

Semesterstart nærmer seg - studentledere holder pusten

For første gang foregår studiestart mens en pandemi pågår. Ledere av studentorganisasjoner i Trondheim ser fram til et nytt semester hvor studentene får innta campus igjen. Samtidig er de bekymret.