Flest søkere med tilbud innen helsefag

Av alle søkere med tilbud om studieplass har flest fått tilbud innen helsefag, viser oversikten fra Samordna Opptak. Antall sykepleierstudenter øker.
Illustrasjonsbilde 
        
            (Foto: Ole Ekker)

Illustrasjonsbilde  Foto: Ole Ekker

108.000 søkere har fått tilbud om studieplass i årets opptak – noe som er rekordmange. Av alle søkere med tilbud har 16,5 prosent fått tilbud innenfor helsefag.

Totalt har 17.849 personer fått tilbud om studieplass innen helsefag, sammenlignet med 16.800 i fjor. Det er en økning på 6,2 prosent.

På toppen av listen over de mest populære førstevalgsstudiene ved storbyuniversitetet Oslo Met er sykepleierutdanningen.

– Vi ser at utdanninger til yrker som handler om å hjelpe andre mennesker, stadig blir mer populære. Dette kan være en effekt av koronasituasjonen, sier prorektor for utdanning ved Oslo Met Nina Waaler til NTB.

Sebastian Javier Izquierdo Torres (19) er blant dem som har fått plass på det populære studiet. Han vil bli sykepleier fordi han ønsker å bidra til samfunnet, ta vare på mennesker og sørge for at de blir friske igjen.

– Jeg tenkte på å bli sykepleier før koronapandemien brøt ut, men da situasjonen eskalerte, tenkte jeg at dette studiet er noe jeg definitivt må prøve, sier han til NTB.

Omtrent 7.600 søkere har fått tilbud om plass på sykepleierutdanningen på landsbasis. Det er 403 flere enn i fjor. Av disse plassene var 250 planlagt, mens resten er knyttet til koronapandemien, opplyser Kunnskapsdepartementet.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

- Vi tar hensyn etter beste evne

«Elendig planlegging av 'konten'»?- Vi prøver å ta hensyn etter beste evne, skriver rådgiver Anette Lindi i dette svaret til Trond Andresen.

Ytring:

Den rigide arealnormen for statlige bygg må endres

- En betydelig mengde forskning finner negative effekter av åpne kontorlandskap, skriver Forskerforbundets leder Guro Elisabeth Lind.

Fjerner restriksjoner på innreise for gjesteforskere

Regjeringen fjerner innreiserestriksjoner som har gjort det komplisert for gjesteforskere å komme til Norge fra utenfor EØS.

Ytring:

Å glemme å betale null kroner

– Jeg ble ikke irritert eller sint på den stygge lappen som var festet til vindusviskeren, bare oppgitt, sier Arve Hjelseth om Apcoas praksis, og undrer seg hvorfor NTNU har inngått en avtale med dette parkeringsselskapet.