Lohndal valgt inn i ledelsen til DNVA

Under medlemsmøtet i Det Norske Videnskaps-Akademi ble NTNU-professor Terje Lohndal valgt til ny klasseleder for humaniora og samfunnsfag.
34-åringen Terje Lohndal er professor i engelsk lingvistikk ved Institutt for språk og litteratur ved NTNU. 
        
            (Foto: Kristoffer Furberg)

34-åringen Terje Lohndal er professor i engelsk lingvistikk ved Institutt for språk og litteratur ved NTNU.  Foto: Kristoffer Furberg

34-år gamle Terje Lohndal er valgt inn som klasseleder for klasse for humaniora og samfunnsfag i Det Norske Videnskaps-Akademi (DNVA).

Lohndal er tidligere kåret til en av landets mest fremragende unge forskere, omtales som lingvistikkens Mozart, og var før han ble professor landets yngste førsteamanuensis.

Professoren i engelsk lingvistikk har også mottatt I. K. Lykkes pris til yngre forskertalenter fra akademiet.

Under medlemsmøtet ble Gunn Elisabeth Birkelund ved Universitetet i Oslo valgt som ny generalsekretær for akademiet, og Ellen Mortens fra Universitetet i Bergen valgt som nestleder i klasse for humaniora og samfunnsfag.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Kraftig nedgang i strykprosent i vår

Tall fra DBH viser at strykprosenten ved NTNU ramlet med en tredjedel våren 2020 sammenlignet med 2019.

Oppfordrer til hjemmeeksamen

NTNU har oppfordret alle fagmiljøene til å endre eksamensform til hjemmeeksamen der det er mulig.

Thomassen klager NTNU inn for Sivilombudsmannen

Professor Øyvind Thomassen klager NTNU inn for Sivilombudsmannen for behandlingen han ble utsatt for i forbindelse med IHS-striden.

Mener forholdet mellom NTNU og Sintef gnisser

NTNU og Sintef konkurrerer om de samme oppdragene, prosjektene og forskningsmidlene, advarer direktør Magnus Langseth i SFI Casa ved NTNU.