Borten Moe blir statsråd for forskning og høyere utdanning

Ola Borten Moe blir ny forsknings- og utdanningsminister.

Mange trodde han skulle bli forsvarsminister. Nå vil Ola Borten Moe overta statsrådjobben til Henrik Asheim. Arkivbilde..
Publisert Sist oppdatert

Ola Borten Moe er første nestleder i Senterpartiet. Han var tidligere olje- og energiminister i Stoltenbergs andre regjering.

Det kom uventet på mange da det onsdag kveld ble bekreftet av Aftenposten at det nettopp er Borten Moe som nå blir statsråd

En som allerede i slutten av september mente at Ola Borten Moe kan bli en bra mann for UH-sektoren, var Klassekampens redaktør Bjørgulv Braanen. I en kommentar i avisa skrev han at det er store presserende oppgaver å gå løs på i utdanningssektoren, og at det kreves en tydelig vilje på dette feltet.

«Og hvor finner vi den? Slik jeg ser det, er SP best skikket til å gå løs på denne oppgaven. Og partiet har sterke politikere som kan få ting gjort«, skrev han.

Deretter foreslo redaktøren Ola Borten Moe som ny forsknings- og høyere utdanningsminister. Eventuelt at Marit Arnstad ble det og Borten Moe kunnskapsminister.

«Det ville kunne gitt et nytt løft til sektoren, med nye utdanningspolitiske grep, som å løfte yrkesfagene og profesjonsutdanningene, ikke minst i distriktene« skrev Bjørgulv Braanen i Klassekampen.

Arbeiderpartitets Tonje Brenna blir ny kunnskapsminister.

Støres regjering presenteres på Slottsplassen i dag, torsdag. Det skjer etter statsråd på -Slottet, etter klokka 12.15.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.