Kristin Dæhli stiller til valg som nestleder i Forskerforbundet

Kristin Dæhli er gjerne bremsekloss når det er nødvendig for å passe på medlemmenes arbeidsvelferd og helse. Nå stiller hun til valg som nestleder i Forskerforbundet.

Konflikt innad i Forskerforbundet:

Oppfatter vedtaket ved UiB som mistillitserklæring

En dyp konflikt har oppstått mellom Forskerforbundets lokallag ved NTNU og ved Universitetet i Bergen. - En gåte hvorfor de gjør dette, sier Jon Anders Risvaag ved NTNU om Bergensvedtaket i Steinnes-saken.

«Mer klimavennlig å fly til Tallinn enn å ta buss til Røros»

Kan NTNU-ansatte fly med god miljøsamvittighet?

- EUs kvotesystem fungerer

- Så lenge kvoter har en pris så er det et tak som er bindende. EUs kvotesystem er forutsigbart, sier Torberg Falch, som avviser kritikken fra Christian Solli.

Frykt for at Noreg ikkje blir med i Horisont Europa

Iselin Nybø kommenterer farene for at landet ikkje vert fullt integrert i EUs neste rammeprogram.

Teknologitoppmøtet:

Digital utvikling forutsetter høy tillit

Om Norge skal lykkes med å digitalisere samfunnet, må hensynet til personvern møtes. Lykkes man her, skaffer man seg et fortrinn i internasjonal konkurranse.

Siste fra forsiden

Stort engasjement for nybygget ved Studentersamfundet

Nybyggkomiteen ved Studentersamfundet har fått inn over 1500 forslag fra medlemmer og frivillige på hvordan det nye bygget skal se ut. Torsdag kveld blir tre ferdige forslag avduket på huset.

Ytring:

Campus… men hva så?

«Også vi tapere må avslutte Campus-saken, f.eks. ved å gråte noen tårer over forsømte muligheter», skriver professor emeritus Arne b. Johansen i denne ytringen.

NTNU bevilger 7,5 millioner kroner til rassikring mot Nidelva

NTNU har bevilget 7,5 millioner kroner til å rassikre elva ved Studentersamfundet. Det utløser like mye penger fra kommunen.

Kristin Dæhli stiller til valg som nestleder i Forskerforbundet

Kristin Dæhli er gjerne bremsekloss når det er nødvendig for å passe på medlemmenes arbeidsvelferd og helse. Nå stiller hun til valg som nestleder i Forskerforbundet.

Mener digitaliseringen vil fornye, forbedre og forenkle samfunnet

En statsminister, to statsråder, fire rektorer og et utall næringslivsfolk blant de som diskuterte digitalisering og robotisering på NTNU mandag.

Toppmøte om teknologi:

Eksperter gir regjeringen 64 IT-tips

Norge må velge seg noen IT-områder å bli best på, mener en ekspertgruppe, som foreslår kunstig intelligens og tingenes internett som satsingsområder.

Fusjonen har gjort studentene mindre fornøyde

Fusjonen skulle gi mer fornøyde studenter, sa statsråder og universitetsledere. Men resultatet ble det motsatte.

Styremøte i Ålesund:

- NTNU umoden når det gjelder etikk

Ålesund: - NTNUs forhold til etikk er preget av umodenhet, sa Nils Kristian Nakstad da hovedstyret diskuterte etikk. Bovim var svært uenig.

Slik svarer Forskerforbundet Nils Rune Langeland

Flere har etterlyst Forskerforbundets begrunnelse for ikke å støtte den sparkede professoren Nils Rune Langelands søksmål mot staten. Nå deler han den selv.

Arendalsuka:

- Foretaksmodellen blir ikke noe av

Arendal: Det er SP-politiker og tidligere styreleder ved NTNU Marit Arnstads vurdering etter de siste rundene i debatten omkring Regjeringens såkalte mulighetsstudie. Hans Petter Graver deler Arnstads vurdering. Men Nybø vil la utredningsarbeidet gå sin gang.

Arendalsuka:

- Ledelsesfaget en oppskrift på psykopatisk atferd

Arendal: Forskerne går i nærkamp om faglighet og ledelse. Trenger man egentlig profesjonelle ledere ved norske universiteter?

Arendalsuka:

Slik gikk det da studentene inviterte til debatt med øl i glassene

Arendal: Det var tidvis mer fyll og fjas enn politisk debatt da NSO og Ansa inviterte til Studentnach.

Arendalsuka:

- Akademia er på vei ut av elfenbeinstårnet. Da er det viktig at vi blir hørt

Arendal: Også studentene er naturlig nok representert når landets største arrangement for politikere og lobbyister nok engang går av stabelen i Arendal.