HiNT-styret snudde om på rektors førstevalg

Styret ved Høgskolen i Nord-Trøndelag har gjort Universitetet i Nordland til sitt førstevalg, og snudde dermed om på rektor Steinar Nebbs innstilling om at HiNT bør satse på alenegang.
Må se mot nord. Rektor Steinar Nebb fikk ikke HiNT-styret med seg på å velge alenegang.  
        
            (Foto: Tor Dybdahl-Holte, HiNT. )

Må se mot nord. Rektor Steinar Nebb fikk ikke HiNT-styret med seg på å velge alenegang.   Foto: Tor Dybdahl-Holte, HiNT.

Torsdag kveld fattet styret ved HiNT vedtak om at en fusjon med UiN vil kunne styrke HiNT faglig, og dette vil kunne bringe enda et universitet til Midt-Norge. I styrevedtaket heter det at styret anser dette som en mulighet som skal utredes nærmere etter initiativ fra begge institusjoner.

Vedtaket meldes nå inn til Kunnskapsdepartementet som et innspill til arbeidet med Stortingsmeldingen om kvalitet og struktur i høyere utdanning. Statssekretær Bjørn Haugstad i KD sa til UA mandag at meldingen er klar like før, eller like over påske og at stortingsbehandling kan skje før sommeren.

I det andre punktet i HiNTs vedtak, heter det at "Styret vurderer HiNTs sterke regionale posisjon i Midt-Norge som et godt utgangspunkt for å bygge fremtiden videre på selvstendighet". Dette var opprinnelig det første punktet i innstillingen fra  Steinar Nebb, som forøvrig ble tilsatt i åremålsstilingen som rektor på det samme styremøtet.

Styret hadde to kandidater å velge mellom, men valgte å gi Nebb fortsatt tillit.

I en melding fra HiNT siteres styreleder Bjørg Tørresdal på at styret hadde en god og engasjert drøfting om HiNTs fremtid.

-  Jeg oppfatter styret som veldig opptatt av å sikre kvalitet i utdanningen og fortsatt tilstedeværelse på alle våre campus i Nord-Trøndelag, uttaler Tørresdal.

Adresseavisen skriver i dag at før det endelige vedtaket ble fattet, ble et forslag om at HiNT heller burde søke partnerskap med NTNU-HiST nedstemt med overveldende flertall.

- Vi har vært jevnlig i kontakt både med NTNU og HiST uten å vunnet frem. NTNU-vedtaket ga en avklaring. Det begrenser våre alternativer, sa Steinar Nebb.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Konflikten ved IHS:

Undersøkelser av arbeidsmiljø og konflikter får krass kritikk

- Jeg er ganske kritisk til hva som skal komme ut av dette. Jeg tror ikke de finner noen sannhet. Dette er ikke en objektiv undersøkelse, sier professor Håkon With Andersen ved NTNUs Institutt for historiske studier (IHS).

- Fakultetene er neppe den beste måten å organisere på, men det er det beste vi har

Nord universitet mener fakultetsmodellen er riktig i den oppbyggingsfasen de er inne i, mens Universitetet i Oslo nå ser på hvordan de skal tilpasse ledelse og organisasjon for å gjøre den jobben de skal. - Strukturer kan hindre tverrfaglighet, men man må akseptere den strukturen man har, sier Oslomet-rektor Curt Rice.

Ytring:

Campusprosjektet er både en trussel og en mulighet

En fortetting uten at det planlegges for hvordan vi skal videreutvikle eksperimentell infrastruktur vil svekke NTNU på sikt, skriver forfatterne av denne ytringen.

Foreslår å fjerne musikk, kunst og medievitenskap fra KAM-senteret for å bevare trehusene

Institutt for arkitektur og teknologi åpner for å splitte opp KAM for at de skal få nok plass i Høgskolebakken.