UA-debatt:

Hva vil vi med NTNU?

Har "Det nye NTNU" fortsatt plass for forskning og undervisning på de klassiske fagenes premisser? Gunnar Bovim og Aksel Tjora møtes til debatt.
Illustrasjon: Kristoffer Furberg 

Illustrasjon: Kristoffer Furberg 

Styrer Gunnar Bovim NTNU som var det et konsern, og er han mer opptatt av honnørord som eksellens enn å la fagligheten styre strategiske valg?

Er Aksel Tjora en nostalgiker som drømmer seg hen til en gullalder som aldri fantes?

Det humboldtske universitet, hvor professoral faglighet fikk råde grunnen alene, er historie. Innebærer det NTNU må bli et strømlinjeformet industriselskap, hvor økonomer og profesjonelle ledere fatter alle viktige beslutninger alene?

Taler Tjora på vegne av de middelmådige forskerne som frykter for konsekvensene dersom kravene til målbar,vitenskapelig produksjon skjerpes?

Debatten holdes på Dokkhuset onsdag 22. april klokken 19.30 og er åpen for alle.

Meld deg på via Facebook.

Bakgrunnsstoff:


Bovim og Tjora møtes til debatt

De er skarpt uenige på enkelte punkter. De deler omsorg og omtanke for NTNU Ganske snart etter påske samler UA Aksel Tjora og Gunnar Bovim til debatt. Du kan få komme og høre på, og stille dem spørsmål.

 

"Vi fusjonerer ikke for å bli mindre kompetente"

"Kjære Aksel Tjora. Takk for ditt engasjement. Min største bekymring i den prosessen vi nå er inne i, er at ikke alle motforestillinger, refleksjoner og gode argumenter kommer på bordet", skriver NTNU-rektor Gunnar Bovim, og fortsetter:Ti gode råd til rektor

"Overkjøringen av de ansatte i styret og mistanken om manglende faglig styrte endringer kan skade tilliten som er helt nødvendig i institusjonen. Dette kan repareres, men det krever stor vilje fra ledelsen om nettopp å gjøre det. Jeg er i tvil om denne er til stede", skriver sosiologiprofessor Aksel Tjora.Farvel til det faglige

"Disiplinbasert faglighet er drivkraften bak arbeidet ved et universitet. Men er denne kommet så mye i spill nå, i dagens strategier for forskning og høyere utdanning, at det er på tide å rope et høyt varsko?" Den som spør er sosiologiprofessor Aksel Tjora.

 
UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjesteskribenten:

Ville dagens studenter klart å bevare Bakklandet og Møllenberg?

Det er vanskelig å engasjere studentmassen, men vi studenter bør velge å engasjere oss aktivt i by- og campusutformingen ved å verne om trehusbebyggelsen i Grensen.

- En toppstyrt lederstil

Visjonær, men ikke flink nok til å ivareta de ansatte, er Kristin Dæhlis karakteristikker av Bovims periode som rektor.

Nybø: Bovim har stor politisk teft

- Gunnar Bovim har stor politisk teft. Det er en stor styrke ved ham som person, sier statsråd Iselin Nybø.

Gunnar Bovim går av som rektor

Gunnar Bovim går av som rektor ved NTNU. Anne Borg blir konstituert som rektor.