Prorektorjobben forsvinner fem måneder etter første arbeidsdag

NTNU-professor Svanhild Schønberg starter som ny prorektor på HiST i august, men allerede nå er det klart at stillingen forsvinner.
Svanhild Schønberg (t.v.) får en kortvarig periode som prorektor ved HiST, men angrer ikke på at hun søkte på jobben. 

Svanhild Schønberg (t.v.) får en kortvarig periode som prorektor ved HiST, men angrer ikke på at hun søkte på jobben. 

- Gratulerer med ny jobb.

- Jo. Det blir ikke så langvarig, da, sier Schønberg og ler.

Fra fire år til fem måneder

Én måned etter at HiST-styret valgte Svanhild Schønberg og Monica Lillefjell som henholdsvis prorektor for utdanning og prorektor for forskning og innovasjon, ble det kjent at dagens toppledelse i NTNU fortsetter inn i det nye NTNU når fusjonen trer i kraft 1. Januar 2016. Det betyr en svært kortvarig prorektorperiode for de to nyansatte.

Under styremøtet redegjorde rektor Helge Klungland for at stillingene gjøres midlertidige på grunn av den forestående fusjonen mellom HiST, NTNU, HiG og HiÅ.

Prorektorstillingene er normalt fireårige åremålsstillinger, men Lillefjell og Schønberg er ansatt i midlertidige stillinger fra 1. august i år til 31. juli 2017.

LES SAKEN: Fusjon gir prorektorer på HiST midlertidige stillinger

Ikke overrasket

Det ble tatt forbehold om endringer i stillingens innhold og ansvarsområder grunnet organisatoriske endringer som et resultat av sammenslåingen med NTNU.

Derfor er ikke Schønberg overrasket over at prorektorperioden kun blir på fem måneder.

- Da utlysningen kom lå det allerede an til å bli fusjon. Det er ikke overraskende i det hele tatt at prorektorjobben på HiST forsvinner, sier hun.

NTNU-professoren sier hun synes jobben virker enda mer spennende takket være fusjonen.

- Jeg tror det blir et hektisk halvår, og ser for meg å jobbe mye med fusjonen.

Hva er "en passende stilling"?

- Er dette et ledd i en langsiktig plan om å bli den neste prorektoren for utdanning ved NTNU?

- Vi har allerede en god prorektor for utdanning. Jeg legger ikke så langsiktige planer. Veien blir til mens vi går, sier Schønberg.

Det er enighet i styringsgruppa for fusjonen om at ledere på øverste nivå ved dagens NTNU fortsette i sine stillinger. Det inkluderer tre prorektorer og to direktører.

I alt tre rektorer, fire prorektorer og flere direktører ved høyskolene må derfor få nye stillinger. De skal gis tilbud om "en passende stilling" innen 1. juli.

Schønberg blir én av dem som får tilbud om ny stilling. Den tidligere prodekanen for utdanning ved DMF, sier hun søkte prorektorjobben fordi hun ønsket å jobbe med utdanning igjen. Det ser hun også for seg å gjøre etter 1. januar 2016.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

18 nye tilfeller av korona ved NHH

De siste to døgnene har 18 studenter ved Norges Handelshøgskole i Bergen fått bekreftet koronasmitte.

Ansettelse av instituttledere:

NTNU foreslår unntak for vitenskapelig kompetanse

NTNUs ledelse åpner for å ansette instituttledere uten vitenskapelig førstekompetanse.

Opphavsrett:

UiO vil gi kompensasjon for å gjenbruke digitale forelesninger

Nå vil NTNU-tillitsvalgte at NTNU skal ta tak i spørsmålet om kompensasjon. – Vi har meldt saken inn til Sesam-møtet på fredag, sier Ronny Kjelsberg i NTL.

Tror pandemien vil endre forskning for all fremtid

Hva gjør den pågående pandemien med forskning, og hvordan kan en sørge for at andre kriser får samme forskningsomfang? Det var blant spørsmålene da Indikatorrapporten ble lagt frem torsdag.