Milliondryss til campussamling

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen avslørte i dag at regjeringen vil bevilge 10 millioner kroner til å planlegge campus på NTNU og nybygg ved HiST.
Leder for Studentparlamentet ved HiST, Synne Grønvold, tolker pengene fra regjeringen som at det er stor sjanse for realisering av det etterlengtede helse- og sosialfagsbygget. Her er hun avbildet ved byggegropa der det nye teknologibygget på Kalvskinnet bygges. 
    
      (Foto: Kristoffer Furberg)

Leder for Studentparlamentet ved HiST, Synne Grønvold, tolker pengene fra regjeringen som at det er stor sjanse for realisering av det etterlengtede helse- og sosialfagsbygget. Her er hun avbildet ved byggegropa der det nye teknologibygget på Kalvskinnet bygges.  Foto: Kristoffer Furberg

NTNU-rektor Gunnar Bovim roser regjeringen fordi den bevilger ekstra penger til å planlegge lokaliseringen av fremtidens universitet.

– Med dette signalet kommer vi et langt skritt nærmere å få starte byggingen av fremtidig campus i Trondheim hvor vi kan samle de fleste fagmiljøene ved NTNU og HiST, sier Bovim i en pressemelding.

Han mener regjeringen har kommet NTNU i møte.

- Ubeskrivelig bra

Pengene fordeles på 5 millioner kroner til planlegging av fremtidig campus for NTNU og 5 millioner kroner til oppstart av prosjektering av et nytt helse- og sosialfagsbygg for Høgskolen i Sør-Trøndelag.

Leder for Studentparalementet ved HiST, Synne Grønvold, tolker dette som at det er stor sjanse for realisering av det etterlengtede helse- og sosialfagsbygget.

- Når det er snakk om penger til prosjektering, høres dette veldig konkret ut. Det er et tydelig signal om at nå skal helse- og sosialfagene samles på Øya, og det er nesten ubeskrivelig hvor bra dette er, sier Grønvold til UA.

Hun mener det vil være svært positivt for helse- og sosialfagene ved HiST å få en samling med de øvrige helsemiljøene i byen. Samtidig ser hun samlokaliseringen dette vil medføre som positivt for den pågående fusjonsprosessen

- Fint at de ser behovet

Diskusjonen om fremtidig campus for NTNU har pågått i flere år. I dag er campus spredt på flere steder i Trondheim. HiST blir fra nyttår del av et samlet NTNU, sammen med Høgskolen i Ålesund og Høgskolen i Gjøvik.

– Det er veldig bra at regjeringen ser de store behovene for nye bygg som både NTNU og HiST har. Fusjonen som skal gjennomføres fra kommende årsskifte er ytterligere et argument for å fortsette planleggingen sammen, sier Bovim.

- Grønt lys

Bovim tolker ekstrabevilgningen i revidert statsbudsjett som et grønt lys fra regjeringen til å sette fart i planleggingen når de tekniske avklaringene i campusprosjektet er gjort.

Han har respekt for at dette slett ikke betyr at det er valgt noen utbyggingsmodell. Den skal regjeringen først ta stilling til senere, etter planen i løpet av 2015.

– Men dette er et signal om at saken ikke blir utsatt, slik at vi kan få en avgjørelse om utbyggingsmodell allerede i høst, mener Bovim.

Meldingen kom under Nasjonal konferanse om bruk av IKT i utdanning og læring (NKUL) som arrangeres i Trondheim denne uken.

null
Bildet er tatt på Marinteknisk onsdag formiddag. En svært glad prorektor Berit Kjeldstad vet ventelig på dette tidspunkt at hun og NTNU vil få 10 millioner til campusutvikling. I midten Ingrid Schjølberg. 
    
      (Foto: Tore Oksholen)

Bildet er tatt på Marinteknisk onsdag formiddag. En svært glad prorektor Berit Kjeldstad vet ventelig på dette tidspunkt at hun og NTNU vil få 10 millioner til campusutvikling. I midten Ingrid Schjølberg.  Foto: Tore Oksholen

Relaterte artikler

HiST får nybygg for lærerstudentene

Fra 2018 er lærerstudentene ved HiST på plass i nye lokaler på Kalvskinnet. Leder for Studentparlamentet ved HiST, Synne Grønvold, gleder seg.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

18 nye tilfeller av korona ved NHH

De siste to døgnene har 18 studenter ved Norges Handelshøgskole i Bergen fått bekreftet koronasmitte.

Ansettelse av instituttledere:

NTNU foreslår unntak for vitenskapelig kompetanse

NTNUs ledelse åpner for å ansette instituttledere uten vitenskapelig førstekompetanse.

Opphavsrett:

UiO vil gi kompensasjon for å gjenbruke digitale forelesninger

Nå vil NTNU-tillitsvalgte at NTNU skal ta tak i spørsmålet om kompensasjon. – Vi har meldt saken inn til Sesam-møtet på fredag, sier Ronny Kjelsberg i NTL.

Tror pandemien vil endre forskning for all fremtid

Hva gjør den pågående pandemien med forskning, og hvordan kan en sørge for at andre kriser får samme forskningsomfang? Det var blant spørsmålene da Indikatorrapporten ble lagt frem torsdag.