- Vi utnytter ikke ansattes lojalitet

- Jeg kan ikke se at vi utnytter ansattes lojalitet, sier organisasjonsdirektør Ida Munkeby, som svar på advarslene fra Forskerforbundets tillitsvalgte.

Tett på. Organisasjonsdirektør Ida Munkeby sier lederne er tett på arbeidssituasjonen fra dag til dag. Her er hun sammen med Ida Munkeby og personalsjef Arne Kr. Hestnes. Arkiv.
Publisert Sist oppdatert

Gry Eva Alterskjær og Kristin Dæhli i Forskerforbundet ved NTNU kom med en advarsel til NTNU-ledelsen i et intervju med UA tirsdag. Saken handler om merbelastningene den pågående fusjonsprosessen påfører de administrativt ansatte i institusjonene som snart slår seg sammen.

De sa blant annet at ansattes lojalitet må ikke bli en sovepute for ledelsen.

Organisasjonsdirektør Ida Munkeby understreker betydningen av jobben de hovedtillitsvalgte gjør.

- Vi hare dyktige folk i disse vervene. Alterskjær og Dæhli peker på vesentlige faktorer. Dette skal ikke skje i form av dugnadsarbeid. Jeg ser på fusjonsprosesen som en maraton, heller enn en sekstimeter. Det er en plikt for lederne å følge med på hvordan arbeidssituasjonen er rundt om i organisasjonen. Vi må ha et apparat som fungerer, og det er vårt ansvar, sier Munkeby.

Les mer: Overbelastning på nøkkelpersoner er den største risikoen i nye NTNU

Overtidsbetaling

- Hva med noe så konkret om å åpne opp for mer overtidsbetaling for de ansatte?

- Der har vi et godt regelverk som man forventes å følge for den slags, sier organisasjonsdirektøren.

- Men er ikke problemet av strukturell karakter, gjennom at arbeidsbelastningen overstiger kapasiteten?

- Jeg mener at det fungerer i det store og det hele, etter hva jeg kan se.

- Utnyttes medarbeidernes lojalitet?

- Det mener jeg at vi ikke gjør. Vi avdekker risikoområder etter beste evne. Vi har en tidsplan, og vi har en rimelig god oversikt over når toppene kommer. Uforutsette ting kan inntreffe, da må det håndteres så godt vi kan. Så vil jeg si at vi har mange medarbeidere med høy kompetanse her, sier Munkeby.

- Vi tar regi

- Hva gjør dere for å møte den bekymringsmeldingen som Dæhli og Alterskjær kommer med?

- Lederne er tett på arbeidssituasjonen fra dag til dag. Vi diskuterer jevnlig prioriteringer, om det for eksempel er arbeidsoppgaver man kan skyve på, sier hun.

- Hva med faren for at ledere glir inn i en usunn konkurransesituasjon for å komme blant de utvalgte, når flere lederfunksjoner skal samles og folk ikke får fortsette i sine gamle jobber?

- Vi har en regi på dette, og den kommer vi til å følge, slik at slik vi unngår slik unødvendig uro, sier organisasjonsdirektør Ida Munkeby.