- Vi skal ha en enorm takhøyde

HiST-rektor Helge Klungland skjønner at ansatte er usikre på hvilke arbeidsoppgaver de får, men mener ingen har grunn til å frykte at de mister jobben. Og ingen skal være redde for å si hva de mener.
HiST-rektor Helge Klungland mener HiST-ansatte er godt informert om hva som skjer med fusjonen, men sier at ikke alle spørsmål kan besvares ennå. 
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

HiST-rektor Helge Klungland mener HiST-ansatte er godt informert om hva som skjer med fusjonen, men sier at ikke alle spørsmål kan besvares ennå.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Universitetsavisa skrev tidligere denne uken at det er frykt og uro blant HiST-ansatte, men at svært få vil, eller får lov til å uttale seg.

Klungland sier HiST ikke har noen regler som tilsier at ansatte ikke skal kunne uttale seg kritisk mot ledelsen, fusjonen eller noe annet.

Har ikke svar på alle spørsmål ennå

- Vi skal ha en enorm takhøyde, og jeg trives godt med å jobbe med folk som har forskjellige meninger. Jeg synes det er veldig dumt om ansatte føler at de ikke kan snakke åpent. Det er lang tradisjon og en kultur for at man skal kunne være uenig i universitetsmiljøene. Det er gjennom diskusjon vi blir klokere, sier Klungland.

Ifølge leder Sturla Søpstad i Norsk Tjenestemannslag ved NTNU får NTL tilbakemeldinger på at HiST-ansatte får lite informasjon om hva som skjer.

- Har dere vært gode nok til å informere ansatte om konsekvenser av fusjonen?

- Informasjon er et område der man aldri kan si at man er god nok. Jeg mener de ansatte er godt informert om hva som skjer, men det er viktige spørsmål vi ikke har svar på ennå. Mange lurer for eksempel på hvordan jobben deres ser ut om ett år. Jeg tror det er her mye av usikkerheten ligger, sier Klungland.

Spørsmålene som ennå forblir ubesvarte er konsekvensene av ny fakultetsstruktur, administrativ organisering og det Klungland kaller innplassering av ansatte. Sistnevnte handler om mulige nye arbeidsoppgaver, og avhenger av hvordan fakultetsstrukturen og den administrative organiseringen blir.

LES OGSÅ: Glede, spenning og frykt for lengre vei til ledelsen

- Mange gleder seg til fusjonen

Slitasje på nøkkelpersoner har blitt identifisert som en av de største farene i fusjonsprosessen. Klungland sier han merker at nøkkelpersoner ved HiST har stor arbeidsbelastning, men at høgskolen har forsøkt å legge til rette for at ekstrabelastningen skal være håndterbar. Blant annet i form av å legge bort flere prosjekter.

- Engasjementet for å jobbe med fusjonen er stort. Jeg har ikke fått et eneste nei på forespørsler om å jobbe opp mot fusjonen, men jeg tror vi på høgskolene opplever en større press fra fusjonsarbeidet fordi vi har mindre ressurser å ta av enn NTNU.

I neste uke starter HiST en runde med allmøter der blant annet Klungland skal besøke administrasjonen og alle fakultetene for å lytte til de ansattes bekymringer og innspill. HiST-rektoren påpeker at selv om det er usikkerhet blant HiST-ansatte, er det også mange som gleder seg til fusjonen trer i kraft.

LES OGSÅ: - Vi utnytter ikke ansattes lojalitet
LES OGSÅ: Skal spare 100 mill. midt i fusjon og campussamling
LES OGSÅ: Ansatte må på kurs for å stresse ned

Håper de fleste opplever endringer

Hvor mange som får nye arbeidsoppgaver har ingen svaret på.

- Mange har fått endrede arbeidsoppgaver allerede. Blant annet i IT-avdelingen i forbindelse med nye datasystemer. Målet med fusjonen er at vi skal styrkes faglig. Det skal vi blant annet gjøre ved å jobbe mer på tvers av fag. For eksempel skal lærerutdanningen på HiST og NTNU jobbe tettere sammen i nye NTNU, og det vil bety endrede arbeidsoppgaver for noen ansatte.

- I hvor stor grad kan arbeidsoppgaver bli endret?

- Alle de faglig tilsatte skal fortsatt jobbe faglig. Det er i administrasjonen de største endringene kommer. Her må vi se på kompetansen til den enkelte ansatte, behovet til nye NTNU, og ikke minst hva den ansatte selv ønsker. Vi vil være interesserte i å bruke folk til det de kan best.

- Hva om den ansatte ikke ønsker å få endrede arbeidsoppgaver?

- Det er sikkert enkelte som ikke får drømmejobben umiddelbart, men mange vil oppleve en spennende arbeidshverdag med nye spennende kolleger.

LES OGSÅ: Ser at ansatte mister oppgaver og de første tilløpene til overtallighet
LES OGSÅ: - Vi har ingen overtallige
LES OGSÅ: Glede, spenning, og frykt for lengre vei til ledelsen
LES OGSÅ: - Ansattes lojalitet må ikke bli sovepute for ledelsen

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Legger «tyskervits»-varsel mot Vagstad dødt

Forskerforbundet har behandlet varselet mot tillitsvalgt Steinar Vagstad ved Universitetet i Bergen og konkludert med at Vagstad ikke har gjort noe galt.

Eikrem vs. Filter Nyheter:

PFU behandler saken onsdag

Øyvind Eikrem beskylder Filter Nyheter for ukritisk kildebruk og å komme med påstander som ikke kan etterprøves. Avisa svarer at Eikrem bagatelliserer det innvandrerfiendtlige innholdet på Facebook-sida avisa kopler ham til.

UA-serie: NTNU etter korona

Er fysisk læringsmiljø vårt svar på enekontor?

Situasjonen for mange studenter er på flere måter skremmende.

Fem nye smittetilfeller ved NTNU

En bekreftet smittet ved NTNU på Dragvoll, og fire ved NTNU i Gjøvik.