Busterud ble gjenvalgt og Dag Waaler fikk styreplass

Dag Waaler fra HiG blir styrerepresentant for de faste vitenskapelige. Kjersti Møller fra HiST representerer de teknisk-administrative. Guro Busterud ble gjenvalgt for de midlertidig vitenskapelig ansatte. Dennis Bogen fra HiÅ blir den tredje studentrepresentanten.
Guro Busterud skal fortsatt representere de midlertidig vitenskapelig ansatte i NTNU-styret.
(Foto: PRIVAT)

Guro Busterud skal fortsatt representere de midlertidig vitenskapelig ansatte i NTNU-styret. Foto: PRIVAT

Dette er klart etter at valget ble avsluttet i går kveld.

LES OGSÅ Gjøvik-kandidatens halmstrå

Vararepresentanter blir: Linda Ernstsen (HiST) for de faste vitenskapelige, Arve Sletten (HiST) for de teknisk-administrative og Marte Øien (HiST) for studentene.

Slik ble resultatet ved valg av medlemmer fra høgskolene til det utvidede NTNU-styret.

Dag Waaler er utdannet maskiningeniør ved Gjøvik tekniske skole, sivilingeniør og dr. ingeniør i fysikk ved NTH. Han har erfaring som ingeniør i Det norske Veritas, som forsker i Østlandsforskning, som bedriftsleder i InterAct as, som konsulent for flere bedrifter innen maskinsyn og digital røntgen, som lærer ved Høgskolen i Lillehammer, og som lærer, forsker, dekan, instituttleder, seksjonsleder, etc. ved Høgskolen i Gjøvik. Han er for tiden FoU-leder ved seksjon helse, teknologi og samfunn, og underviser dessuten bl.a. i digital radiografi, statistikk og forskningsmetode.

Valgdeltakelsen kan karakteriseres som variabel. For velgergruppen faste vitenskapelige var den 59 prosent, for teknisk-administrative 74 prosent og for studentene 13 prosent.

Valgreglementet som ble vedtatt for dette valget var anlagt slik representanten for de teknisk-administrative skulle komme fra en annen høgskole enn den faste vitenskapelige kom fra, mens studentrepresentanten skulle komme fra den høgskolen som ble stående urepresentert etter at de to ansattrepresentantene var pekt ut.

Denne vektingen har fått det utfallet at studentenes vararepresentant fra HiST fikk om lag dobbelt så mange stemmer som representanten fra HiG som ble pekt ut.

Dag Waaler, nyvalgt styremedlem ved NTNU. Skal representere de vitenskapelig ansatte.
(Foto: HiG)

Dag Waaler, nyvalgt styremedlem ved NTNU. Skal representere de vitenskapelig ansatte. Foto: HiG

Linda Ernstsen fra HiST blir vara for Dag Waaler. (Foto: HiST)

Linda Ernstsen fra HiST blir vara for Dag Waaler. Foto: HiST

Kjersti Møller fra HiST representerer de teknisk-administrative.
(Foto: HiST)

Kjersti Møller fra HiST representerer de teknisk-administrative. Foto: HiST

Arve Sletten fra HiST blir vara for de teknisk-administrative.

Arve Sletten fra HiST blir vara for de teknisk-administrative.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Vet ikke hvor de skal henvende seg dersom kollegaen fusker

Bare åtte prosent av norske forskere mener de har god kjennskap til hva de skulle gjøre dersom de oppdaget at kollegaen drev med forskningsfusk.

NTNU vil ha to nasjonale aviser

Nasjonalt avissamarbeid står på dagsorden når rektorar frå dei fem største universiteta i Noreg møtes til såkalla U5-møte i Trondheim i dag.

NTNU til topps i omdømmemåling

NTNU topper en ny undersøkelse om utvalgte virksomheter i offentlig sektor.

Olsen avmystifiserer omstridt U5-gruppe

UiB-rektor Dag Rune Olsen forteller gjerne hva de skal snakke om, men når toppene for «de fem gamle universitetene» i Norge møtes i Trondheim, er det bak lukkede dører.