Juni: Ansettelsen "rett rundt hjørnet". November: Fortsatt "Mister X".

Han skal ha vandret rundt på åpningskonferansen i Brussel, men fortsatt er det en godt bevart hemmelighet hvem som skal bli NTNUs kontorsjef i den belgiske hovedstaden.

Nærmere 300 personer var invitert til åpningen av Brussel-kontoret, hovedsakelig ledere og ansatte i viktige stillinger ved NTNU, UiB og Sintef. På dette arrangementet skal mannen som er tilbudt jobben som leder av NTNUs Brussel-kontor ha vært til stede.
Publisert

Personen har ifølge UAs opplysninger ”takket foreløpig ja” til stillingen. Men meldingene mot slutten av forrige uke fortalte at vedkommende ennå ikke hadde underrettet sin nåværende arbeidsgiver. For NTNU-forskerne han skal betjene, er han fortsatt "Mister X".

Målet var ansettelse i juni

Det var 17. juni at prorektor Kari Melby fortalte at ansettelsen så ut til å være rett rundt hjørnet. Den skulle i utgangspunktet blir behandlet i ansettelsesrådet 30. juni, og den nyansatte skulle være på plass da kontoret ble åpnet med brask og bram i september.

Da var den ønskede lederen til stede, men inkognito.

Det ble jobbet iherdig for å kunne presentere nyansettelsen under åpningen av kontoret, men formalitetene kom ikke på plass. Da ble det sagt at ansettelsen kun var dager unna.

Halvannen måned senere skal ansettelsen fortsatt kun være dager unna.

Det er viktig å finne den riktige avdelingslederen til kontoret. Målet var å ha lederen klar til åpningen. Personen er identifisert, og navnet offentliggjøres så snart kontrakten er underskrevet, skrev NTNU på sine egne nettsider 22. september.

I utlysningsteksten for lederjobben ved Brussel-kontoret skrev NTNU at de har høye ambisjoner for internasjonalt samarbeid generelt, og spesifikt med tanke på deltakelse i europeiske forsknings- og innovasjonsprogram. Målet er å doble NTNUs finansiering fra EUs forskningsprogram, Horisont 2020.

LES OGSÅ: Disse vil bli ledere for NTNUs Brussel-kontor
LES OGSÅ: Skal utrede eget kontor i Brussel

Formaliteter og forsinkelser

UA har stilt en rekke spørsmål om hvorfor det drar ut i tid og hvem denne hemmelige søkeren er.

I Brussel fortalte NTNU-rektor Gunnar Bovim at det er formaliteter som har forsinket prosessen. Blant annet handler dette om hvilket land vedkommende skal skatte til, og hvordan dette skal løses.

- Åpningen av kontoret er ikke avhengig av ham, sa Bovim.

Det er altså en mann.

Bovim sa videre at det var viktigere å få en knakende god kandidat, enn at vedkommende skulle være på plass umiddelbart.

Gode kontakter i EU

- Det overrasket oss at det ble så vanskelig, og det har medført kraftige forsinkelser. Man skulle tro at noen hadde laget seg rutiner for slikt, sa internasjonal koordinator Nina Sindre i rektors stab til UA 17. september.

Personen som har blitt tilbudt jobben skal ha gode kontakter inn i EU-systemet. Ifølge Sindre ble det vurdert å ansette en person med tilknytning til NTNU, som dermed har viktig kompetanse på moderinstitusjonen, men man fant at det viktige her er kjennskap til det europeiske forskningssystemet.

- Vi trenger et menneske som kjenner irrgangene i Brussel, som har kart og kompass for å orientere seg i forskningsfinansieringssystemet der.

LES OGSÅ: Mener norske forskere er for slappe til å søke EU
LES OGSÅ: - Ikke her bare for pengene
LES OGSÅ: Slik skal de jobbe for å påvirke EU-prosjektene