Uenige, uten å kjenne agg

Det har vært noen tøffe tak i styrerommet siste året. Men skarp uenighet har ikke gitt dårlig stemning. – Det fins gode og det fins dårlige styrer. Dette er et godt styre.
Nytt og gammelt. Fra venstre: Dag Waaler, Helge Holden, Marit Grønning-Moe, Sarah Paulson, Kristin Melum Eide og Nils Kristian Nakstad. - Et godt styre, er de to sistnevntes, samt Guro Busteruds, konklusjon.

Nytt og gammelt. Fra venstre: Dag Waaler, Helge Holden, Marit Grønning-Moe, Sarah Paulson, Kristin Melum Eide og Nils Kristian Nakstad. - Et godt styre, er de to sistnevntes, samt Guro Busteruds, konklusjon.

Det første, ordinære møtet i NTNUs utvidede styre er nettopp over. Styreveteranene Kristin Melum Eide, Guro Busterud og Nils Kristian Nakstad stanser opp i garderoben for å reflektere litt over perioden som er gått og det som ligger foran.

Eide representerer de vitenskapelig ansatte, Busterud de midlertidige mens Nakstad er eksternt oppnevnt. Alle tre har sittet i det gamle styret, som hadde sist siste møte i går, og samtlige fortsetter i det nye.

En kule varmt

Ja, det har vært noen harde tak i året som har gått, bekrefter de tre, og levner ingen tvil om hvilke tak man har mest i tankene: Møtet i januar, hvor fusjonen ble vedtatt etter kampvotering, hvor de ansatte stemte i blokk, og tapte med én stemmes undervekt. Her befant Nakstad og Eide/Busterud seg på hver sin side, i en meningsutveksling som til tider var meget skarp.

De enes om at uenigheten ikke har satt spor etter seg, i form av at enkeltpersoner har agg mot hverandre, ei heller at representanter kjenner seg stigmatisert ved at kolleger plasserer en i bås når det gjelder hva man mener.

Trekløveret er også klar på at nye, store saker venter på behandling. Muligens har de i bakhodet rektors advarsel om at  2016 blir et langt mer krevende år enn 2015 i tankene. Da gjelder det å ikke henge fast i gårsdagens slag, men feste blikket mot kampene som kommer.

Ga rom til nykommerne

De tre styreveteranene framhever også den administrative ledelsen, som de mener holder et solid nivå og som gjør det lettere for styret å gjøre jobben de er satt til – å ta beslutninger.

De understreker samtidig at de ikke kjenner seg ”overadministrert” – at administrasjonen i praksis har tygget sakene ferdig, uten å legge noe igjen for styret å bite i.

Tirsdagens styremøte var av det fredsommelige slaget. Dette var noe styreveteranene var bevisst på, man ville levne rom for nykommerne til å ta ordet og bli kjent med situasjonen og med hverandre.

Det kan komme nye møter, hvor det igjen går en kule varmt. For dette er de også enige om: Ingen her er redd for å ta en hard debatt, om det er det som er saken.

Relaterte artikler

Busterud ble gjenvalgt og Dag Waaler fikk styreplass

Dag Waaler fra HiG blir styrerepresentant for de faste vitenskapelige. Kjersti Møller fra HiST representerer de teknisk-administrative. Guro Busterud ble gjenvalgt for de midlertidig vitenskapelig ansatte. Dennis Bogen fra HiÅ blir den tredje studentrepresentanten.

Karrierejeger og fusjonsbrems inn i det nye NTNU-styret

Kim Allgot er både fusjonsbrems og karrierejeger, mens Ingvild Sørlie vil jobbe for at NTNU ikke satser på ny forskning innen petroleum. UA har møtt de to ferske studentrepresentantene i det nye NTNU-styret.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Vet ikke hvor de skal henvende seg dersom kollegaen fusker

Bare åtte prosent av norske forskere mener de har god kjennskap til hva de skulle gjøre dersom de oppdaget at kollegaen drev med forskningsfusk.

NTNU vil ha to nasjonale aviser

Nasjonalt avissamarbeid står på dagsorden når rektorar frå dei fem største universiteta i Noreg møtes til såkalla U5-møte i Trondheim i dag.

NTNU til topps i omdømmemåling

NTNU topper en ny undersøkelse om utvalgte virksomheter i offentlig sektor.

Olsen avmystifiserer omstridt U5-gruppe

UiB-rektor Dag Rune Olsen forteller gjerne hva de skal snakke om, men når toppene for «de fem gamle universitetene» i Norge møtes i Trondheim, er det bak lukkede dører.