Han skal lede NTNUs Brussel-kontor

Etter en langvarig prosess er italienske Massimo Busuoli ansatt.
Massimo Busuoli har lang fartstid med jobbing opp mot EU, og skal lede NTNUs kontor i Brussel.
(Foto: Anne Sliper Midling, NTNU)

Massimo Busuoli har lang fartstid med jobbing opp mot EU, og skal lede NTNUs kontor i Brussel. Foto: Anne Sliper Midling, NTNU

Busuoli har siden 2006 vært direktør for ENEA – Italian National Agency for New Technologies, Energy and Sustainable Economic Development i Brussel. I en pressemelding fra NTNU begrunner han jobbskiftet med at han liker å utfordre seg selv med nye eventyr, og at han elsker å bygge nytt.

– Brussel er en viktig arena, og det er virkelig stedet å være. Det er flere grunner til å være her enn EU og Horizon 2020. Brussel er en scene, og en mektig arena for å bygge nettverk – også innenfor næringslivet. Men det er mange som står foran scenen, og hopper opp og ned for å få oppmerksomhet. Da må man være kreativ slik at man hopper opp når de andre er nede. Det er akkurat det å være aktiv og kreativ jeg er god til. Nå er det viktig å bygge NTNU opp til å bli en sentral aktør i Brussel, og å holde aktiviteten på et nivå som er respektabelt i Brussel, sier Busuoli, som har en mastergrad i fysikk.

Han forteller videre at han vil bygge gjensidig tillit for forskerne ved NTNU, og få dem til å forstå at han kan være nyttig. Nå starter jobben med å gjøre seg godt kjent med NTNU, slik at han vet hva han kan selge inn i EU-systemet.

Ansettelsen skulle i utgangspunktet være klar til sommeren, og deretter ble det jobbet mot å få det klart til åpningen av Brussel-kontoret 23. september. NTNU-rektor Gunnar Bovim fortalte da at det var formaliteter som gjorde at saken drøyet. Nå er alt på plass, og Busuoli starter i jobben 1. januar.

LES OGSÅ: Mener norske forskere er for slappe til å søke EU
LES OGSÅ: - Ikke her bare for pengene
LES OGSÅ: Slik skal de jobbe for å påvirke EU-prosjektene
LES OGSÅ: Disse vil bli ledere for NTNUs Brussel-kontor
 

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Meklingsfrist ved midnatt:

Eksamen, sensur og opptak går i stå hvis det blir streik

Mens partene i statsoppgjøret forhandler på spreng hos riksmekleren, forbereder 6 200 statsansatte seg på streik fra torsdag morgen. Ved NTNU tar Forskerforbundet og NTL ut over 300 ansatte om meklingen ikke fører frem.

- Universitetene må ta ansvar for seksuell trakassering av studenter

Marianne Synnes (H) i utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget reagerer på omfanget undersøkelsen av seksuell trakassering av studenter avdekker.

13.500 studenter har opplevd seksuell trakassering

Én av tjue av norske studenter har opplevd seksuell trakassering, viser en ny undersøkelse. 28 prosent av trakasseringen kommer fra forelesere eller veiledere.

Styringsgruppa for samlokalisering:

Foreslår at samlokalisering ved NTNU utsettes i ett år

Samlokaliseringsprosjektet ved NTNU trykker på pauseknappen.