Gunnar Bovim går for spisset økonomifakultet

Etter hva UA erfarer kommer rektor til å foreslå et spisset fakultet for økonomi. Begrunnelsen skal være at det er det eneste NTNUs styre vil kunne stå samlet om.
Organisasjonsstruktur. NTNU-rektor Gunnar Bovim har tenkt mye på økonomenes fakultetsvise plassering. Nå går det mot et eget Fakultet for økonomi.  
    
      (Foto: Tore Oksholen)

Organisasjonsstruktur. NTNU-rektor Gunnar Bovim har tenkt mye på økonomenes fakultetsvise plassering. Nå går det mot et eget Fakultet for økonomi.   Foto: Tore Oksholen

Dette fakultetet vil utgjøres av Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse (IØT), Institutt for samfunnsøkonomi og Handelshøgskolen. Situasjonen for økonomirelaterte utdanninger i Ålesund og Gjøvik skal foreløpig være uavklart.

Navnet blir Fakultet for økonomi

UA har vært i kontakt med flere sentralt plasserte kilder ved SVT-fakultetet, som bekrefter at rektor vil innstille på et spisset økonomifakultet. Navnet blir Fakultet for økonomi.

De øvrige instituttene ved SVT vil etter hva vi erfarer bli slått sammen med lærerutdanningene ved tidligere HiST i et eget fakultet for læring og samfunnsvitenskap. Dette fakultetet vil være både et profesjons- og et disiplinfakultet.

Dermed får IØTs instituttleder Monica Rolfsen et fakultet slik hun lenge har argumentert hardt for.

SVT-dekan Marit Reitan fikk fakultetsstyret med på en tilrådning hvor økonomifagene og samfunnsvitenskapene ble lagt til ett og samme fakultet, men slik blir det ikke.

Bovim ønsket samlet løsning

NTNUs styre skal ta stilling til fakultetsstrukturen i kommende møte den 15. februar. To spørsmål har skapt særlig debatt: Valget mellom bred og smal fakultetsstruktur og SVT-fakultetets skjebne.

Under ledersamlingen på Oppdal bekjentgjorde rektor at han foretrekker bred fakultetsstruktur, og med det ble den ballen lagt død, mens det andre spørsmålet har stått åpent.

Det har vært et uttalt premiss for styrets behandling i denne saken at man så vidt råd var, skulle søke en løsning som hele styret kunne samles om, og da i særlig grad de interne representantene. Etter hva vi erfarer er altså et spisset økonomifakultet det eneste som hele styret kunne samles om.

Argumentet for et slik spisset fakultet har vært hensynet til nasjonal og internasjonal konkurransesituasjon.

null
Ønsket oppfylt. Instituttleder ved IØT Monica Rolfsen får trolig det fakultetet hun lenge har argumentert hardt for. 
    
      (Foto: Kristoffer Furberg)

Ønsket oppfylt. Instituttleder ved IØT Monica Rolfsen får trolig det fakultetet hun lenge har argumentert hardt for.  Foto: Kristoffer Furberg

Relaterte artikler

Noen dører lukket, vil ikke si hvilke

OPPDAL: NTNU-styret var i lukket styreseminar mandag kveld. Alt taler for at smal struktur er uaktuelt. SVT-fakultetets framtid er fremdeles åpen.

- Et Humsamfakultet strir i mot premissene for fusjonen

SVT-dekan Marit Reitan svarer på kritikken fra IPL, og advarer samtidig mot de som måtte tenke på å slå sammen humanistene og samfunnsviterne i ett fakultet. - Det vil gi fusjonsmotstanderne rett i sin pessimisme.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Det er 70 år siden Sintef ble etablert i Trondheim

Forskningsinstituttet ble etablert for å utføre oppdragsforskning og har siden starten hatt et tett samarbeid med NTH, og etter hvert NTNU.

Gjesteskribenten:

Feilslått politikk for god lærerutdanning

Grunnskolelærerutdanningen er under press som følge av nye krav fra politikerne. Regjeringens politikk er en trussel mot kvalitet i lærerutdanning.

- Asheim hopper på et tog i fart

Henrik Asheim blir tatt vel imot i UH-sektoren etter utnevnelsen som ny minister for forskning og høyere utdanning.

Da Iselin Nybøs etterfølger sang ut

Henrik Asheim overtar Iselin Nybøs statsrådpost. For tre år siden vikarierte Asheim som kunnskapsminister. Da sang han ut mot en NTNU-forsker.