Svært mange strøk på forkurset i matte

Bare en firedel av dem som tok eksamen, greide å oppnå karakteren fire. De 367 som strøk kommer ikke inn på lærerstudiet.
Elisabeth Aspaker vikarierer som kunnskapsminister: - Vi ønsket å gi motiverte søkere en ekstra sjanse til å komme inn på lærerstudiet, sier hun.  
        
            (Foto: Fiskeridepartementet)

Elisabeth Aspaker vikarierer som kunnskapsminister: - Vi ønsket å gi motiverte søkere en ekstra sjanse til å komme inn på lærerstudiet, sier hun.   Foto: Fiskeridepartementet

Fra i høst må søkerne minst ha karakteren fire i matematikk for å komme inn på lærerutdanningen. De søkerne som hadde tre i faget, fikk imidlertid mulighet til å ta forkurs for på denne måten å forbedre karakteren. NÅ er tallenes tale klar: 118 søkere greide å få fire til eksamen, mens så mange som 367 strøk. Bare  vel 24 prosent av disse søkerne kan dermed starte på en lærerutdanning i høst.

- Håpet flere skulle lykkes

Det er Kunnskapsdepartementet som offentliggjør resultatene av forkurset i matematikk.

– Vi ønsket å gi motiverte søkere en ekstra sjanse til å komme inn på lærerstudiet. Alle som hadde tre i matematikk fikk derfor tilbud om å ta forkurs. Jeg hadde håpet at enda flere som tok forkurset skulle lykkes, men det er krevende å heve seg fra en treer til en firer i matematikk i løpet av noen få uker, sier Elisabeth Vik Aspaker, som vikarierer som kunnskapsminister.

I pressemeldinga står det at dem som ikke bestod forkurset, vil få tilbud om studieplass på det høyest prioriterte studieønsket de er kvalifisert for og har nok poeng til å komme inn på.

– En lærerutdanning som setter høye krav til studentene vil tiltrekke seg enda flere dyktige og motiverte søkere. Å heve karakterkravet i matematikk, og å innføre femårig masterutdanning for alle grunnskolelærere er viktige tiltak for å nå dette målet, sierr Elisabeth Vik Aspaker.

De håpefulle søkerne tok eksamen 1. august i håp om å forbedre karakteren. 485 møtte til eksamen.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Skogestad hedret for fremragende bidrag

Professor Sigurd Skogestad ved NTNUs Institutt for kjemisk prosessteknologi ble hedret i Orlando.

NTNUs ærespris til Sælid

Steinar Sælid er tildelt NTNUs ærespris for 2019.

NTNU ber studenter i Hongkong reise hjem

NTNU følger eksemplet til UiB, KTH og DTU. Ber utvekslingsstudenter i Hongkong om å komme hjem.

Bryter loven for andre gang på under tre år

- Dette er andre gang vi ikke klarer å overholde lovverket her. Vi kommer til å bruke noen måneder på å få hodet over vannet, sier avdelingsleder.