Svært mange strøk på forkurset i matte

Bare en firedel av dem som tok eksamen, greide å oppnå karakteren fire. De 367 som strøk kommer ikke inn på lærerstudiet.
Elisabeth Aspaker vikarierer som kunnskapsminister: - Vi ønsket å gi motiverte søkere en ekstra sjanse til å komme inn på lærerstudiet, sier hun.  
        
            (Foto: Fiskeridepartementet)

Elisabeth Aspaker vikarierer som kunnskapsminister: - Vi ønsket å gi motiverte søkere en ekstra sjanse til å komme inn på lærerstudiet, sier hun.   Foto: Fiskeridepartementet

Fra i høst må søkerne minst ha karakteren fire i matematikk for å komme inn på lærerutdanningen. De søkerne som hadde tre i faget, fikk imidlertid mulighet til å ta forkurs for på denne måten å forbedre karakteren. NÅ er tallenes tale klar: 118 søkere greide å få fire til eksamen, mens så mange som 367 strøk. Bare  vel 24 prosent av disse søkerne kan dermed starte på en lærerutdanning i høst.

- Håpet flere skulle lykkes

Det er Kunnskapsdepartementet som offentliggjør resultatene av forkurset i matematikk.

– Vi ønsket å gi motiverte søkere en ekstra sjanse til å komme inn på lærerstudiet. Alle som hadde tre i matematikk fikk derfor tilbud om å ta forkurs. Jeg hadde håpet at enda flere som tok forkurset skulle lykkes, men det er krevende å heve seg fra en treer til en firer i matematikk i løpet av noen få uker, sier Elisabeth Vik Aspaker, som vikarierer som kunnskapsminister.

I pressemeldinga står det at dem som ikke bestod forkurset, vil få tilbud om studieplass på det høyest prioriterte studieønsket de er kvalifisert for og har nok poeng til å komme inn på.

– En lærerutdanning som setter høye krav til studentene vil tiltrekke seg enda flere dyktige og motiverte søkere. Å heve karakterkravet i matematikk, og å innføre femårig masterutdanning for alle grunnskolelærere er viktige tiltak for å nå dette målet, sierr Elisabeth Vik Aspaker.

De håpefulle søkerne tok eksamen 1. august i håp om å forbedre karakteren. 485 møtte til eksamen.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

NTNUs julehilsen skal være inkluderende

- Selvsagt burde NTNUs julehilsen inkludert tekst, skriver kommunikasjonssjef Siv Anniken Røv i dette svaret til kritikken om at NTNUs musikalske julehilsen ikke var tilpasset døve og hørselshemmede.

- Universitetenes autonomi har aldri vært absolutt

Knut H. Sørensen mener den norske stat er aktiv både på godt og vondt i utformingen av universitetspolitikk, og viser til 16 reforminitiativ de siste 20 årene.

Kronikk:

Slik kan NTNU bli bedre på å ta imot internasjonale studenter

- En ny og ukjent student som ikke snakker norsk havner utrolig fort i en internasjonal boble, skriver forfatterne av denne kronikken, som oppfordrer NTNU til å ta linjeforeningene i bruk i integreringen av studenter fra utlandet.

- En julehilsen som ekskluderer

«Jeg har nå fått NTNUs julehilsen på e-post fra rektor for fjerde gang, og igjen fikk jeg vondt i magen. I år var det ekstra ille, og nå skal jeg forklare hvorfor,» skriver NTNU-stipendiat Toril Ringsø i i denne ytringen.