Palestinakomiteen får likevel standplass

NTNU har snudd etter først å ha avslått Palestinakomiteens søknad om å få stå på stand på campus.
 
        
            (Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix)

  Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix

- Vi har ikke noe ønske om å kneble noen, verken den ene eller den andre, sier kommunikasjonssjef Christian Fossen ved NTNU.

Striden dreier seg om at Palestinakomiteen ønsker å argumentere mot NTNUs mulige forskningssamarbeid med med Israel om olje og energi. Forskere fra NTNU er med i Olje- og energidepartementets delegasjon til utvalgte israelske universiteter i høst.

Får plass i realfagsbygningen

”Palestinakomiteen har bedt NTNU om ikke å inngå avtaler med den israelske regjeringen. Dette synet ønsket vi også å fremme ved å arrangere stand på Gløshaugen”, skrev styremedlem Peder Martin Lysestøl i Palestinakomiteen i et leserinnlegg i UA mandag.

Palestinakomiteen mener det er viktig at ansatte og studenter blir kjent med argumentene mot å delta på delegasjonsreisen.

Fossen forteller at Palestinakomiteen nå har fått plass til stand, både på Dragvoll og på Gløshaugen. Standplassen på Gløshaugen er i Realfagsbygget. Det er fullt, hovedsakelig av linjeforeninger på Stripa.

Vil se på regelverket

Nå skal NTNU se på om det er behov for å endre regelverket rundt hvem som skal få standplass. Ifølge Fossen praktiseres dette noe ulikt på Gløshaugen og Dragvoll.

- Vi har en liten ryddejobb å gjøre med regelverket, sier Fossen.

 Palestinakomiteen skal ha fått følgende svar på sin søknad om standplass: «Politiske handlinger er ikke noe som skal formidles på stand her på Gløshaugen uten når det er valgår».

Ikke åpent for alle

Avgjørelsen om å gi Palestinakomiteen plass betyr likevel ikke at det er åpent for absolutt alle som ønsker å ha stand på NTNU. Bedrifter som vil selge noe er i utgangspunktet ikke velkomne.

I NTNUs retningslinjer for utlån av arealer heter det at de kan lånes ut til arrangementer og aktiviteter som kan knyttes til NTNUs kjernevirksomhet: forskning, utdanning, nyskaping og formidling.

Det er ansatte og studenter ved NTNU, fakulteter og institutter, samt eksterne organisasjoner, bedrifter og NTNUs leverandører som har anledning til å søke om arealer.

LES MER: Forsvarer NTNUs oljesamarbeid med Israel

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Oslo:

Innfører vaktordning ved studiestart for å unngå rusforgifting

I augusthelgen i fjor med flest fadderaktiviteter i Oslo ble 65 personer behandlet for rusforgiftning. I år lanserer SiO en faddervaktordning.

Fortsatt brexit-usikkerhet for norske studenter

Det er fortsatt ikke klart hvilken betydning brexit vil få for norske studenter som vil på utveksling til Storbritannia etter nyttår.

Studentboligene i Røverdalen blir forsinket

Samskipnaden har fått på plass alt de trenger for å bygge, men byggingen av de nye studentboligene i Røverdalen starter først tidligst neste høst.

Kvidal trekker seg fra rektors ledergruppe

Plassen må vike for kjærligheten, men Kvidal fortsetter som sjef for nytt campus.