Tove Bull advarer mot at UiT legger ned humanistiske fag

- Universitetet i Tromsø er iferd med å utvikle seg bort fra å være et universitet og mer over til det jeg vil kalle en yrkeshøgskole, sier professor Tove Bull.
- Vi er redde og urolige, sier Tove Bull, professor i nordisk ved Universitetet i Tromsø. (Foto: Privat)

- Vi er redde og urolige, sier Tove Bull, professor i nordisk ved Universitetet i Tromsø. Foto: Privat

Det er Klassekampen som  torsdag intervjuer professoren i nordisk om at ledelsen ved universitetet ønsker å kutte åtte studieprogram innenfor humaniora. Til sammen foreslår den å legge ned 15 studieprogram.

Studieprogrammene fransk, tysk og litteraturvitenskap er nedleggingstruet. Det er også bachelorprogrammene arkeologi, filosofi og russlandsstudier. Årsak: De har enten for få studenter eller for høyt frafall - eller begge deler.

- Vi er redde og urolige. Dette forslaget vil kunne komme til å forandre UiT til det ugjenkjennelige. Tradisjoner brytes ned, sier Tove Bull til Klassekampen.

Videre sier Bull til avisa:

- Dette er en politisk debatt som må tas, men det er ingen som tar den. Vil vi virkelig kvitte oss med de intellektuelle grunnstudiene ved et universitet?

LES OGSÅ: UiT-utvalg foreslår å legge ned 15 studieprogram

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Slutter som NTNUs kommunikasjonssjef

Christian Fossen gir seg etter 11 år som kommunikasjonssjef ved NTNU.

Fakultet skjerper regler for rus og alkoholbruk

IV-dekan Olav Bolland ved NTNU vil redusere sannsynligheten for ulykker og trakassering, og sikre et bedre arbeids- og studiemiljø gjennom en tydelig holdning til alkoholbruk.

Fikk du med deg disse sakene i UA?

Troll-bil, kontorplasser, streik og eposttrøbbel er tema i noen av de mest leste sakene i Universitetsavisa så langt i år.

Professor sparket etter varsler om trakassering

En professor ved Kunsthøgskolen i Oslo er avskjediget etter en rekke varsler om seksuell trakassering mot studenter.