UiO går i allianse med 16 av Europas ledende universiteter

Går inn i The Guild, nytt nettverk som har som mål å styrke grunnleggende forskning i Europa.
Styrke. - The Guild gir oss en unik plattform for dialog med viktige beslutningstakere i Europa, sier Universitetet i Oslos rektor Ole Petter Ottersen. 
        
            (Foto: Mimsy Møller / Samfoto)

Styrke. - The Guild gir oss en unik plattform for dialog med viktige beslutningstakere i Europa, sier Universitetet i Oslos rektor Ole Petter Ottersen.  Foto: Mimsy Møller / Samfoto

The Guild of European Research-Intensive Universities har som mål å styrke grunnleggende forskning i Europa, noe som er nødvendig for å finne innovative løsninger på vår tids største utfordringer, skriver UiO i en pressemelding.

Gruppen møttes i Brussel i sommer for å grunnlegge nettverket, mens den formelle lanseringen skjer den 21. november. I meldingen heter det at forskningsintensive universiteter er de viktigste driverne av den europeiske kunnskapsøkonomien og er helt nødvendige for å løse de store samfunnsutfordringene verden står overfor.

- Store muligheter åpnes når barrierer mellom land, institusjoner, fagområder, forskere, bedrifter og brukere bygges ned. Nettverket vil jobbe for akademisk frihet og mobilitet, åpen tilgang til forskning og åpen innovasjon, sier rektor Ole Petter Ottersen ved Universitetet i Oslo, som også er styreleder for The Guild.

The Guild skal være en pådriver for kunnskapsbaserte beslutninger i Europa og bidra til å ivareta universitetenes posisjon i utformingen av EUs forsknings- og innovasjonsprogrammer.

- The Guild gir oss en unik plattform for dialog med viktige beslutningstakere i Europa, sier Ottersen i meldingen.

Åpenhet og samarbeid, og hvordan vi kan skape nye og bedre produkter og tjenester gjennom brukermedvirkning og deling av forskningsresultater, er temaet for åpningsseminaret 21. november.

 - Seminaret bringer oss rett inn i hjertet av diskusjonene om hvordan forskningen ved universitetene kan bidra til å finne nye og innovative løsninger på vår tids viktigste utfordringer. Dette kommer i tillegg til egenverdien ved å vinne ny innsikt, sier Ottersen.

Universitetene som inngår i alliansen er: Universitetene i Aarhus (DK), Bologna (IT), Ghent (BEL), Glasgow (UK), Göttingen (TY), Gröningen (NL), Krakow (Jagiellonian) (PL), Ljubljana (SL), Louvain (BEL), Oslo (NO), Paris Diderot (FR), Tartu (EST), Tübingen (TY), Uppsala (SV), Warwick (UK), Radboud University (NL) og King's College London (UK).

Tips oss
Send oss en mail på
tips@universitetsavisa.no
UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Nord universitet:

Reiste seg i protest da styret vedtok avvikling av Nesna

Aksjonistene fra Helgeland var godt synlige i sine bunader under onsdagens styremøte. Etter å ha fått påpakning for spredt applaus under styremøtet reiste de seg i protest og gikk ut da vedtaket om avvikling var fattet.

Nord universitet:

Hansen ansatt som ny rektor

Under onsdagens styremøte ble konstituert rektor Hanne Solheim Hansen valgt som rektor for Nord universitet.

Helgeland-aktivister: – Vi har ikke blitt hørt

– Vi kan ikke forstå at nedleggelse er det beste alternativet, sier aksjonister fra Helgeland på skjebnedagen for studiestedene på Nesna og i Sandnessjøen.

Nord universitet:

Nord-styret vedtok nedleggelse av tre studiesteder

Studiestedene i Verdal, Sandnessjøen og på Nesna vedtatt nedlagt.