Statsbygg vil ha åpent landskap for 5000 ansatte

De ansatte vil heller ha egne kontorer når de om ti år skal flytte inn i det nye Regjeringskvartalet.
Åpent landskap i det nye Teknologibygget på Kalvskinnet. Her har de ansatte faste plasser. Statsbygg foreslår

Åpent landskap i det nye Teknologibygget på Kalvskinnet. Her har de ansatte faste plasser. Statsbygg foreslår "clean desk" for det nye Regjeringskvartalet. Da må ansatte sette seg der det er ledig. Foto: KRISTOFFER FURBERG

Det er ikke bare NTNU-ansatte i Teknologibygget som må sitte i åpent kontorlandskap. Aftenposten skriver i dag at hvis Statsbygg får det som de vil, blir det åpent landskap i det nye Regjeringsbygget også.

LES OGSÅ: NTNU-ansatte må sitte i åpent kontorlandskap

LES OGSÅ: Bengt jobber heller hjemmefra

Om ti år skal 5000 ansatte flytte inn i de nye lokalene. Onsdag går høringsfristen ut for å mene noe om Statsbyggs forslag til nytt rom- og funksjonsprogram.

Statsbygg ønsker at de ansatte skal sitte på aktivitetsbaserte arbeidsplasser og "clean desk" - altså at ingen av de ansatte får egne plasser.

Fagforeningene reagerer kraftig og mener dette vil føre til økt sykefravær og lavere arbeidstempo på jobb.

Aftenposten skriver at rom- og funksjonsprogrammet er basert på et bruttoareal per ansatt på 23 kvadratmeter og et arbeidsplassrelatert areal på 13 kvadratmeter.

- Det er derfor ikke mulig å få til cellekontorer til alle innenfor denne arealrammen, sier prosjektdirektør Knut Jørgensen i Statsbygg til avisa.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

U5-møtet:

- Hensikten er ikke å stå enige utad

NTNU-rektor Gunnar Bovim avviser at U5-toppene avgjør viktige saker på kammerset.

Ingen avklaring om avissamarbeid

NTNU og UiO er ikkje klare for å gå inn i samarbeid om nasjonal universitetsavis. Rektor ved UiB, Dag Rune Olsen ser igjen mot Khrono og OsloMet.

Ytring:

Quo vadis - NTNUs nye campus ?

Merete Kvidal og Bjarne Foss gir til beste en statusoppdatering på campusprosjektet i dette innlegget.

Vet ikke hvor de skal henvende seg dersom kollegaen fusker

Bare åtte prosent av norske forskere mener de har god kjennskap til hva de skulle gjøre dersom de oppdaget at kollegaen drev med forskningsfusk.