Svar til Velferdstinget om innføring av nye takster på nattbuss for studenter

Fylkesordfører Tore O. Sandvik svarer på kritikken fra Velferdstinget om at han trenerer innføring av billigere nattbuss for studenter.

Fylkestinget vedtok allerede i juni følgende:

«1. Nattbuss inkluderes i periode- og semesterkort for ungdom og studenter, forutsatt at kostnadene ved dette deles likt mellom fylkeskommunen og Miljøpakken/Trondheim kommune, jfr vedtaket i Bystyret, Trondheim kommune.

2. I forbindelse med takstprosjektet bes Fylkesrådmannen gå i dialog med AtB og Samskipnaden for å etablere et eget semesterkort for studenter, med mulighet for betaling i flere omganger, samt vurdere muligheten sammen med Samskipnaden for å etablere en bredere salgskanal for semesterkort for studenter ved registrering.»

Bystyret vedtok nylig at de vil være med på dette spleiselaget gjennom Miljøpakken. Det trengs derfor ikke nye vedtak i saken fra Fylkestinget eller Arbeidsutvalget for Trøndelag i saken. 

Videre har Fylkesrådmannen fått avklart at det ikke var interesse for punkt 2, slik at det nå kun gjenstår endelig avklaring med Trondheim kommune i Miljøpakken for å innføre punkt 1 i vedtaket. Dette må ansees som kun en formalitet etter vedtaket i bystyret.

LES OGSÅ: Velferdstinget kritiserer Sandvik og AP for trenering

LES OGSÅ: Bystyret vedtok gratis nattbuss for enkelte studenter

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

NTNU til topps i omdømmemåling

NTNU topper en ny undersøkelse om utvalgte virksomheter i offentlig sektor.

Olsen avmystifiserer omstridt U5-gruppe

UiB-rektor Dag Rune Olsen forteller gjerne hva de skal snakke om, men når toppene for «de fem gamle universitetene» i Norge møtes i Trondheim, er det bak lukkede dører.

Ytring:

Et steg nærmere Nordens beste studieby?

Trondheim kommune lover å stille med 7,5 millioner kroner til å rassikre Nidelva, gitt at NTNU også bidrar med penger. De pengene må komme raskt, skriver inn- og utgående styreledere i StudbyTrondheim.