Nord Universitet går gjennom strukturen:

Utreder hvor det skal satses og hvor studier kan avsluttes

Det neste året skal hver krok i fusjonerte Nord universitet saumfares. Virksomheten er i dag spredt på ni læresteder, men nå søker man svar på hvor det bør satses og hvor aktiviteten skal avsluttes. 
Strukturutfordring. Rektor Bjørn Olsen ved Nord universitet har rundt 1 200 ansatte og 12 000 studenter fordelt på ni studiesteder. (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Strukturutfordring. Rektor Bjørn Olsen ved Nord universitet har rundt 1 200 ansatte og 12 000 studenter fordelt på ni studiesteder. Foto: KRISTOFFER FURBERG

Styret ved Nord ga tidligere denne uken grønt lys for at rektor Bjørn Olsen skal starte arbeidet med framtidig studiestedstruktur for universitetets faglige aktivitet.  I klartekst dreier det seg om hva slags utdanning og forskning som skal tilbys hvor i Nord universitet for framtiden.

Planen klar før neste jul

Det nedsettes to grupper, for henholdsvis analyse og utredning. Gruppenes  endelige mandat skal vedtas i styretmøte senere i november. Styret blir orientert om og skal godkjenne framdriften i arbeidet underveis, men framdriftsplanen sier at det første utkastet av scenarier for framtidig studiestedstruktur skal legges fram før jul neste år.

Nord universitet har rundt 1 200 ansatte og 12 000 studenter fordelt på Bodø, Steinkjer, Levanger, Mo i Rana, Nesna, Namsos, Stjørdal, Stokmarknes og Sandnessjøen.

Strukturarbeidet skal skje i to steg, det første er å analysere dagens faglige aktivitet, kvalitet, kostnader og administrative støttefunksjoner. Samtlige punkter blir vurdert i lys av om de bidrar til å oppfylle Nords strategiplan Strategi 2020.

Blinker ut fem sjekkpunkter

For å vurdere framtidig faglig aktivitet på hver av lokalitetene skal følgende kriterier vektlegges:

  • Bidrar aktiviteten til å realisere strategi 2020?
  • Kvalitet i utdanningene og forskningsaktiviteten
  • Attraktivitet og etterspørsel fra studenter
  • Attraktivitet for vitenskapelig personale
  • Kostnadseffektivitet

Målet er at endelig struktur vedtas av styret i februar 2019, og det er allerede tegn til uro ved enkelte læresteder som frykter at det  ikke er plass for dem i det nye Nord universitet.

- Ser ingen dramatikk

- Jeg ser ingen dramatikk i det og hilser arbeidet velkommen, sa styremedlem Bjørg Tørresdal til lokalavisen Innherred (+) i forkant av styremøtet.

På lederplass skriver avisen at knivene nå kvesses og at kampen sannsynligvis ikke bare vil stå mellom Nordland og Nord-Trøndelag – men at det kan bli en alles kamp mot alle i dagens Nord-Trøndelag der universitetet har fire lokasjoner.

Nord universitet ble etablert 1. januar 2016 gjennom en sammenslåing av  Universitetet i Nordland, Høgskolen i Nesna og Høgskolen i Nord-Trøndelag.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Slutter som NTNUs kommunikasjonssjef

Christian Fossen gir seg etter 11 år som kommunikasjonssjef ved NTNU.

Fakultet skjerper regler for rus og alkoholbruk

IV-dekan Olav Bolland ved NTNU vil redusere sannsynligheten for ulykker og trakassering, og sikre et bedre arbeids- og studiemiljø gjennom en tydelig holdning til alkoholbruk.

Fikk du med deg disse sakene i UA?

Troll-bil, kontorplasser, streik og eposttrøbbel er tema i noen av de mest leste sakene i Universitetsavisa så langt i år.

Professor sparket etter varsler om trakassering

En professor ved Kunsthøgskolen i Oslo er avskjediget etter en rekke varsler om seksuell trakassering mot studenter.