Viserektoren i Ålesund ber om høyere ambisjoner i strategien

Forrige uke tok NTNU turen til Ålesund og Gjøvik for å høre hva både ansatte og samarbeidsaktører mener og forventer.
Annik Magerholm Fet, viserektor ved NTNU i Ålesund, ber om høyere ambisjoner i et inspillsnotat til ny strategi.
(Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Annik Magerholm Fet, viserektor ved NTNU i Ålesund, ber om høyere ambisjoner i et inspillsnotat til ny strategi. Foto: KRISTOFFER FURBERG

- Vi tok en tur til Gjøvik og Ålesund for å ha samtaler og workshops med partnerne de har i nærområdet. Målet var å få høre hva de tenker om NTNUs arbeid fremover, og også for å høre deres tanker om hva vi bør gjøre på utdanningssiden. Begge stedene har de mange partnere i regionen som de samarbeider godt med, og da er det viktig å samhandle med dem, sier Bjarne Foss, prorektor for forskning ved NTNU.

NTNU har også har hatt slike workshops i Oslo og Trondheim. Turen til Gjøvik og Ålesund inkluderte også allmøter på de to campusene.

- Dette er et forsøk på å være utadvent og lytte til omverdenen. De åpne møtene har vært med ledere for offentlig sektor, industri og næringsliv. De har alle store forventninger til NTNU, blant annet at det skal føre til tettere samarbeid med omverdenen, og til videre- og etterudanningen for å nevne noe.

LES OGSÅ: Tung strategi skal bli lettere

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Prorektor for forskning, Bjarne Foss, har vært på rundtur for å få innspill til NTNUs strategi. Her er han avbildet på vei ut fra styremøtet i slutten av oktober.
(Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Prorektor for forskning, Bjarne Foss, har vært på rundtur for å få innspill til NTNUs strategi. Her er han avbildet på vei ut fra styremøtet i slutten av oktober. Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Opptatt av verdidebatten

Foss forteller at de han snakket med på Gjøvik er opptatte av at det bygges en identitet rundt temaet informasjonssikkerhet, og at de er opptatte av å trekke på den kunnskapen og de erfaringen NTNU har. Det siste gjelder også Ålesund.

Under allmøtene har han også fått mange tilbakemeldinger fra de som jobber på campus Ålesund og campus Gjøvik.

- De er opptatte av arbeidsmiljøet og også møtet med NTNU sine verdier. De setningene om hvordan vi skal oppføre oss, at vi skal være gode mennesker i samhandling med andre og ha respekt for hverandre: Slikt tenker man jo ofte at bare er noe som står i et dokument. Men de jeg har snakket med er veldig opptatte av det. Og det er blitt klart for meg hvor viktig dette er, sier Foss, og fortsetter:

- I tillegg har vi jo denne visjonen vår, «Kunnskap for en bedre verden». Under allmøtet på Gjøvik spurte jeg hvor mange som kjente til NTNUs visjon. Mellom 60 og 70 prosent av de oppmøtte rakte hånden i været. Visjonen er godt forankret i organisasjonen, og godt kjent. Det synes jeg er både morsomt og hyggelig, og er noe jeg tror er spesielt for NTNU, sier prorektoren.

Mer ambisiøse

I et innspillsnotat sendt fra viserektor Annik Magerholm Fet i Ålesund nevnes det at sunnmøringene ønsker nærings- og arbeidsliv nevnt i større grad i den fremtidige strategien.

- Er dette et punkt hvor «gamle» NTNU har noe å lære?

- Ja, de har et veldig tett, nært og intenst samarbeid med det lokale nærings- og arbeidslivet der. Vi har et slikt samarbeid i Trondheim også, men vi samarbeider i tillegg mer nasjonalt. Det er måter det jobbes på i Ålesund som er interessante å lære om for resten av NTNU. Samtidig er det nok også en forskningskultur i resten av NTNU som campus Ålesund kan lære mye av, spesielt på den mer akademiske delen av forskningen.

Sunnmøringene virker også til å mene at NTNU er lite ambisiøse. Under utviklingsmål står det at «NTNU skal arbeide aktivt for å gjøre våre campuser til Nordens beste studiesteder» i utkastet til ny strategi. Her har viserektoren lagt til følgende linjer:

«HVA MED EUROPAS BESTE?? INTERNASJONALT FREMRAGENDE?».

- Vi er i en fase hvor vi har fått inn mange ulike innspill, både fra fakultetene, fra behandlingen i styret og fra denne rundturen. Nå skal vi sette oss ned og se på dette, og da er ambisjonsnivået en av tingene vi bør løfte frem tydeligere og ha en skarpere variant av, sier Bjarne Foss før han legger til:

- Samtidig er det en ganske tydelig ambisjonsøkning i kapittelet «NTNU 2025», der det i første punkt står at alle våre institutter skal ha fagmiljøer som er på et dokumentert høyt internasjonalt nivå innen minst et område. Vi kan si generelt at vi skal være veldig gode, men her går vi inn og sier at alle institutt skal ha et fyrtårn vi skal kunne vise frem. Det er en mye tydeligere forventning på operasjonelt nivå enn det vi har hatt tidligere, og noe jeg har brukt mye tid på å kommunisere ut.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Slutter som NTNUs kommunikasjonssjef

Christian Fossen gir seg etter 11 år som kommunikasjonssjef ved NTNU.

Fakultet skjerper regler for rus og alkoholbruk

IV-dekan Olav Bolland ved NTNU vil redusere sannsynligheten for ulykker og trakassering, og sikre et bedre arbeids- og studiemiljø gjennom en tydelig holdning til alkoholbruk.

Fikk du med deg disse sakene i UA?

Troll-bil, kontorplasser, streik og eposttrøbbel er tema i noen av de mest leste sakene i Universitetsavisa så langt i år.

Professor sparket etter varsler om trakassering

En professor ved Kunsthøgskolen i Oslo er avskjediget etter en rekke varsler om seksuell trakassering mot studenter.