«Feminisme» kåret til årets ord i USA

Ordet «feminisme» er kåret til årets ord i USA. Ordet fikk ekstra oppmerksomhet da Trumps rådgiver Kellyanne Conway sa at hun ikke anser seg selv som feminist.
Ikke feminist. Kellyanne Conway.
(Foto: Evan Vucci, AP)

Ikke feminist. Kellyanne Conway. Foto: Evan Vucci, AP

USAs største ordbok, Merriam-Webster, har kåret «feminisme» til årets ord i USA. Begrunnelsen for valget er at de opplevde en økning på 70 prosent på søk på ordet «feminisme» på nett sammenlignet med 2016.

Søkene økte etter arrangementet Women's March 21. januar, dagen etter at Donald Trump ble innsatt som president, opplyser selskapet bak ordbøkene.

I ordbøkene er feminisme definert som «teorien om politisk, økonomisk og sosial likestilling mellom kjønnene» og «organisert virksomhet for kvinners rettigheter og interesser».

Merriam-Webster så også en oppgang etter at Trumps rådgiver Kellyanne Conway i februar sa at hun ikke anser seg selv som feminist.

Ordet ble også et populært søk etter premieren på TV-serien «The Handmaid's Tale», der kvinner holdes som «avlsdyr», og «Wonder Woman».

Da emneknaggen #metoo ble en snakkis i forbindelse med overgrepsanklagene mot Hollywood-produsenten Harvey Weinstein, ble også ordet «feminisme» det.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

U5-møtet:

- Hensikten er ikke å stå enige utad

NTNU-rektor Gunnar Bovim avviser at U5-toppene avgjør viktige saker på kammerset.

Ingen avklaring om avissamarbeid

NTNU og UiO er ikkje klare for å gå inn i samarbeid om nasjonal universitetsavis. Rektor ved UiB, Dag Rune Olsen ser igjen mot Khrono og OsloMet.

Ytring:

Quo vadis - NTNUs nye campus ?

Merete Kvidal og Bjarne Foss gir til beste en statusoppdatering på campusprosjektet i dette innlegget.

Vet ikke hvor de skal henvende seg dersom kollegaen fusker

Bare åtte prosent av norske forskere mener de har god kjennskap til hva de skulle gjøre dersom de oppdaget at kollegaen drev med forskningsfusk.